Home Lifestyle Cultuur Dé roman: De hond
Dé roman: De hond

Een naamloze advocaat (X) gaat in Dubai werken. Daar moet hij een gigantisch familiefortuin beheren. Zijn relatie is net op de klippen gelopen en hij hoopt in dit kosmopolitische 'nieuwbouwland' op een nieuw leven, maar dat loopt anders dan verwacht, want Dubai is veel gevaarlijker én gekker dan hij had gedacht. "Typisch Dubai, vermoed ik: een land dat bol staat van geruchten", zegt hij op een bepaald moment. En die geruchten kunnen iedereen tot stof roddelen. Na het bekroonde succes van Laagland pakt wereldburger Joseph O’Neill (een Ier die o.a. in Nederland woonde en nu in New York leeft) alle angels en paranoia van de moderne tijd aan. De hond leest als een één wervelend filosofisch en humoristisch avontuur.

De hond

De hond, Joseph O'Neill, Uitgeverij De Bezige Bij

>>Shop nu

 

 

 

 

 

3 andere topauteurs

Hoe overleef je jeugd?

Audun Sletten komt op z'n eerste dag op zijn nieuwe school al te laat. Hij is dertien, hij verbergt zichzelf achter een zonnebril en weet niet hoe hij vrienden moet maken. Audun praat niet over zichzelf en dat heeft zijn redenen: zijn broertje is verongelukt en zijn vader is een gewelddadige alcoholist. Als hij achttien is, gaat Audun de confrontatie met zijn vader en aan en ontdekt hij dat vriendschappen, boeken en een paar mensen van goede wil toch helpen om zijn leven richting te geven. Ik vind het best is een vroege roman van onze favoriete Noorse auteur, maar wat voor één! Per Petterson wint ooit de Nobelprijs, zoveel is zeker.

Ik vind het best, Per Petterson, Uitgeverij De Geus

>>Shop nu

 

Grote Russische Roman

Elke dag ziet een Russische tolk mensen verschijnen die asiel zoeken in Zwitserland. Ze vertellen over het leed dat hen is aangedaan, of dat ze verzonnen hebben of uit verhalen van anderen hebben gehoord, terwijl de tolk met zijn eigen herinneringen worstelt. Langzaam vormen alle getuigenissen, brieven en dagboeken in Venushaar een lappendeken waarin zich de gewelddadige en wispelturige geschiedenis van Rusland in de 20ste eeuw ontvouwt. Michaïl Sjisjkin woont sinds 1995 in Zürich, waar hij als tolk voor de immigratiedienst werkte. Hij is één van de grootste en mooiste Russische-schrijvers-buiten-Rusland.

Venushaar, Michaïl Sjisjkin, Uitgeverij Querido

>>Shop nu

 

Wijze oude mannen

Vier mannen houden zich tijdens een paar warme junidagen in Parijs onledig met de wonderbaarlijke lichtvoetigheid en onbeduidendheid van het leven. Wat betekenen de tijd, het lot, de dood die zich laat misleiden, een goede grap of verleiding? Milan Kundera lees je voor zijn prachtige zinnen, sprankelende gedachten en filosofische wijsheiden. Het feest der onbeduidendheid is zeker niet het beste werk van Kundera(van o.a.De ondraaglijke lichtheid van het bestaan), maar hij bewijst wel dat een 85-jarige schrijver veel zinnigs heeft te zeggen en vol levenslust die laatste horde neemt.

Het feest der onbeduidendheid, Milan Kundera, Uitgeverij Ambo/Anthos

>>Shop nu