Home Lifestyle Cultuur Dé roman: De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis

Dé roman: De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis

Dé roman: De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis

Eddy Vangelis bedoelt het allemaal goed en toch wordt hij door zowat iedereen belogen en bedrogen. Gelukkig lonkt in de verte zijn uiteindelijke geluk, maar voor het zover is, passeert in 71 straffe hoofdzakken een uitzinnige stoet personages waarop Marnix Peeters intussen een patent heeft. De opmars van Peeters blijkt niet meer te stuiten. Na De dag dat we Andy zijn arm afzaagden (2012) en Natte dozen (2013) stuiteren de burleske en baldadige avonturen van Eddy Vangelis en co in deze roman alweer alle kanten uit. Tussendoor even naar adem happen is een must.

Roman

De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis, Marnix Peeters, Uitgeverij Prometheus

>>Shop nu

 

 

3 nieuwe Nederlandstalige toppers

Roman

Kwetsbare kinderen

Maarten heeft het allemaal voor elkaar: een baan, gesetteld met vrouw en kinderen. Dan ziet hij op tv een opsporingsbericht over een jeugdvriend verschijnen. Ooit gingen ze als koorknapen met hun koorleider vogels spotten op Texel, maar dat bleek niet het echte doel van de reis te zijn. Maarten gaat op zoek naar zijn jeugdvriend en onderzoekt hoe veilig kinderen in het bijzijn van volwassenen zijn. Een prachtige, onrustige roman die je net als  De Leraar van Bart Koubaa niet onberoerd zal laten.

De vogels van Europa, Bart Koubaa, Uitgeverij Querido

>>Shop nu

 

Roman

Warhol lééft

Een Belgische schrijver ontmoet in Pittsburgh een man die beweert dat hij Andy Warhol is, terwijl verderop een nieuwe Batman-film wordt opgenomen. Paul Mennes én de decadente popcultuur? Dat is natuurlijk een kluifje naar zijn ervaren schrijvershand. Mennes verraste 20 jaar geleden met Tox, dé Vlaamse 'Generatie Nix'-roman. In al zijn romans speelt vervreemding, verveling en de zoektocht naar onsterfelijkheid een hoofdrol. Niets bijzonders is ook nu weer een feest van absurde herkenning.

Niets bijzonders, Paul Mennes, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar

>>Shop nu

 

Roman

Harde familiegheimen

Wanneer Frank en Robert na zijn dood het huis van hun opa leeghalen, ontdekken ze meer dan hun lief is over het koloniale en gewelddadige verleden van hun grootouders en andere familieleden in Nederlands-Indië. Geweld, seks en dood vormen daarbij de rode draad. Bovendien blijkt al snel hoe de broers zelf zijn getekend door de ambities, trauma's en (foute) keuzes van hun familieleden.

Solitude, Een Indische Familiegeschiedenis, Jeroen Thijssen, Uitgeverij Nieuw Amsterdam

>>Shop nu