Home Lifestyle Cultuur Dé roman: Zomertoppers
Dé roman: Zomertoppers

Heb je alleen in de zomer tijd om te lezen of ben je nog op zoek naar hét perfecte boek om je vakantiestapel aan te vullen? Met deze romantips komt iedere lezer aan z'n trekken, van fijnproever en vintage-fan tot thrillerfanaat en spirituele zoeker.

Ontdek je perfecte zomerroman

Dé bestseller

boeken

De mooie Laura ruilt haar verliefde leraar in voor medeleerling Herman. De leraar ontpopt zich daarop tot een stalker, maar verdwijnt plots spoorloos. Jaren later dringt de oude schrijver M. ongevraagd het leven van de volwassen Herman binnen en ziet Herman zich genoodzaakt om op zijn beurt de schrijver scherp in de gaten te houden. Wordt het eindelijk duidelijk wat er met de leraar is gebeurd?

Herman Koch (van bestseller Het Diner) schuwt de satire niet en neemt het literaire bedrijf (met alle hypes, intriges en grote ego's) flink op de korrel. Geachte Heer M. bezorgt je gegarandeerd slapeloze nachten omdat je het einde niet wilt en kunt uitstellen.

Geachte Heer M., Herman Koch, Uitgeverij Ambo/Anthos

>>Shop nu

Dé oude parel

boeken

Vergeten schrijvers worden massaal herontdekt en opieuw gelezen. Denk maar aan Stoner van John Williams of de romans van Sándor Márai. Ook bij ons liggen er fantastische schrijvers onder het stof op een nieuw lezerspubliek te wachten. In Een Dwaze Maagd (1959) vechten de ouders van de jonge Gittel op zon- en feestdagen als kat en hond. Het meisje groeit op in de levendige joodse buurt van Antwerpen in de jaren twintig. Gittel wil pianiste worden en vertelt op tragikomische wijze hoe ze haar weg probeert te zoeken. Heerlijk humoristische, maar ook verrassend moderne en diepzinnige roman van de veel te jong gestorven Belgisch-Nederlandse Ida Simons.

Een Dwaze Maagd, Ida Simons, Uitgeverij Cossee

>>Shop nu

Hét prijsbeest

boeken

Alice Munro bewijst dat er ook toegankelijke, humoristische en down-to-earth Nobelprijswinnaars Literatuur zijn! Ze is dan ook briljant in haar kortverhalen die een heel leven in zich besloten houden. Van al haar verhalenbundels leest Levens van meisjes en vrouwen nog het meest als een roman: in dit boek uit de jaren 70 dat nu pas werd vertaald, gaat de jonge Del Jordan op zoek naar volwassen ervaringen. Ze ontdekt meer over haar lichaam, seks en relaties, maar observeert op geestige wijze ook hoe andere vrouwen daarmee omgaan. De verhalenbundels van Munro zijn van wereldklasse.

Levens van meisjes en vrouwen, Alice Munro, Uitgeverij De Geus

>>Shop nu

Dé delicatesse

boeken

Na 35 jaar komen ze elkaar opnieuw tegen: Tommy en Jim waren ooit de allerbeste vrienden. Tommy wordt als jongen in de steek gelaten door zijn moeder en geterroriseerd door zijn dronken vader. Om zijn zusjes van nog meer geweld te redden, slaat hij het gezin letterlijk aan diggelen. Ook Jim heeft het thuis niet makkelijk. In de woelige jaren zestig proberen de twee jongens hun eigen weg te vinden, maar ze zetten daarbij hoog in op hun vriendschap. Per Petterson is één van de indrukwekkendste auteurs van dit moment. Omdat hij verder gaat waar andere schrijvers stoppen, rauw, realistisch en toch vol mededogen. Hij fileert zijn personages en hun drijfveren tot op het bot en vaak bepaalt één moment de rest van hun leven. Deze auteur is terecht de winnaar van heel wat Noorse en internationale prijzen.

Twee Wegen, Per Petterson, Uitgeverij De Geus

>>Shop nu

Dé hype

boeken

Kampeer je nu al handenwringend voor de boekhandel tot op 1 september deel vijf van Karl Ove Knausgård's Mijn Kamp verschijnt? In afwachting van Schrijver lees je toch gewoon de eerste vier delen opnieuw: Vader, Liefde, Zoon enNacht. Of is de hele hype van zijn verslavende autobiografische reeks aan je voorbijgegaan? Duik dan snel in deze Noorse schokgolf waarin de schrijver woedend, meedogenloos en vechtend zijn eigen leven uitkleedt. Zo worstelt de schrijver in Liefde met het prille vaderschap, verplichte familietoestanden, vreselijke buren én zijn drang om een behoorlijk vervolg te schrijven op zijn bejubelde debuutroman.

Liefde, Karl Ove Knausgård, uitgeverij De Geus

>>Shop nu

Dé thriller

boeken

Karin Slaughter is razend populair sinds haar debuut in 2001. Een beetje verrassend is dat ze met haar rauwe, bloederige thrillers vooral onder vrouwen een grote aanhang heeft. En daar zitten haar sterke vrouwelijke personages zeker voor iets tussen. In Veroordeeld gaan twee vrouwelijke agenten in de jaren zeventig in Atlanta op zoek naar een seriemoordenaar die het op politieagenten heeft gemunt. Een broeierig verhaal waarin rassendiscriminatie, seksisme en Vietnam-trauma's voor de explosieve achtergrond zorgen. Slaughter duikt in alle krochten van de menselijke ziel en gaat (alweer) voor een bloedstollende finale.

Veroordeeld, Karin Slaughter, Cargo/De Bezige Bij

>>Shop nu