Home Lifestyle Cultuur Dé thriller: Geef me je hand
Dé thriller: Geef me je hand

Charlie valt van de elfde verdieping. Zelfmoord zegt de politie, maar haar zus Helene vertrouwt het zaakje niet, ook al is haar zus depressief en verslaafd. Charlie blijkt immers vier weken voor haar dood in Argentinië geweest en net daar is jaren geleden hun moeder tijdens de dictatuur verdwenen. Is Charlie vermoord omdat ze iets over hun moeder heeft ontdekt? Kan Helene door haar zoektocht haar verknipte jeugd achter zich laten?

In Zweden werd Geef me je hand verkozen tot beste thriller van 2014 en dat is niet onterecht want de mix van knellende familiebanden, smerige politieke intriges en een héél onverwachte finale zorgt ervoor dat je blijft doorlezen.

Geef me je hand

Geef me je hand, Tove Alsterdal, Uitgeverij Prometheus

>>Shop nu

 

 

 

Ontdek meer topthrillers

Wie ziet, die moordt!

Malorie voedt haar twee kinderen in een volledig vergrendeld en verduisterd huis op waar ze hen leert om vooral op hun gehoor af te gaan. Naar buiten kunnen ze niet, want als mensen zien wat daar rondwaart, veranderen ze in meedogenloze moordenaars én zelfmoordenaars. Hoe is het ooit zover kunnen komen? Kunnen mensen in deze post-apocalyptische wereld overleven? Josh Malerman is een singer-songwriter die met De Kooi meteen een verbluffend en vooral bloedstollend debuut schreef. Hij wordt vergeleken met Stephen King en bedient de fans van intelligente suspense op hun paranoïde wenken. Lees én huiver!

De Kooi, Josh Malerman, Bruna Uitgevers

>>Shop nu

De M van Moord

Het is voorjaar in Göteborg en inspecteur Erik Winter heeft er zin in. Binnenkort wordt hij met zijn gezin herenigd en in afwachting daarvan is er de lentezon, een goed glas whisky en een streepje Coltrane. Maar dan wordt een man gevonden met een plastic zak over zijn hoofd. Op zijn lichaam ligt een stuk karton met een hoofdletter op. Daarna gaat het snel en worden er steeds meer mensen vermoord die allemaal met één letter worden achtergelaten. Erik Winter is een oude bekende en ook nu worden de fans niet teleurgesteld.  Marconi Park is een ouderwets goede thriller met een stevige plot.

Marconi Park, Ake Edwardson, Bruna Uitgevers

>>Shop nu

Op leven en dood

Oud-militair Ethan Serbin probeert in de wildernis van Montana ontspoorde tieners weer op het goede pad te krijgen met survivaltraining. Maar dan moet hij een jongen die getuige was van een barbaarse moord onder zijn hoede nemen. De moordenaars zijn niet alleen meedogenloos, maar ook uitermate geslepen. Achtervolgd door bosbranden en de ijskoude killers wordt het voor Ethan en zijn team een gevecht op leven en dood. In Amerika zijn wildernis-thrillers een grote hit. Zij die mij dood wensen past perfect in dat ruige plaatje!

Zij die mij dood wensen, Michael Koryta, Uitgeverij Cargo

>>Shop nu