Home Lifestyle Cultuur Dé uittip: Brussels Summer Festival

Dé uittip: Brussels Summer Festival

Dé uittip: Brussels Summer Festival

Van 8 augustus tot 17 augustus tovert het Brussels Summer Festival onze hoofdstad om in een openluchtconcert vol nationale en internationale artiesten. De optredens zijn verdeeld over drie podia, elk met een eigen sfeer en muziekgenre.

Hoofddecor van dit muzikaal evenement is de voortuin van onze koning, het Warandepark, waar headliners als Texas, Patti Smith, Arsenal en Ozark Henry het beste van zichzelf geven. Met je festivalpass voor deze tien feestelijke dagen kun je bovendien een bezoek brengen aan verschillende Brusselse musea.

Brussels Summer Festival, Warandepark, Brussel. 8-17/8, tickets: € 15-€ 60.
> Reserveer nu

 

Ontdek nog 4 andere zomerse parken

Wijnendale

Het mooiste kasteelpark

In het Kasteelpark Wijnendale in Torhout reis je terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. De waterburcht die verscholen ligt in het bos is nog bewoond, maar de linkervleugel is open voor publiek. Je kunt er een kijkje nemen in de serres of in de ijskelder van het kasteelmuseum of een wandeling maken over het oorspronkelijke jachtdomein van de adellijke families die er hebben gewoond. Gezinnen met kinderen kunnen ook het mysterieuze Spookjespad op het kasteeldomein volgen.

Kasteel Wijnendale , Oostendestraat 390, Torhout.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Prinsenpark

Bucolische romantiek

Picknicken in het Prinsenpark in Retie tussen de bomen en de fluitende vogeltjes klinkt heel aanlokkelijk op zwoele zomerdagen. Voor de kinderen is er een speelbos waar ze zich helemaal kunnen uitleven en ze een glimp kunnen opvangen van de herten, eekhoorntjes en andere bosbewoners. Het park telt zes uitgestippelde wandelroutes langs verschillende vijvers die een romantische touch geven aan de omgeving. Nog romantischer wordt het bij zonsopgang of zonsondergang wanneer de zonnestralen over het water schitteren.

Provinciaal Groendomein Prinsenpark , Kastelsedijk 5, Retie.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Drongengoedhoeve

Park met bosallures

Rond de Drongengoedhoeve in Knesselare ontdek je de groene troeven en de geschiedenis van het mooie Meetjesland. Voor je aan een stevige wandeling begint, kun je in de hoeve op zondag genieten van een uitgebreid Engels ontbijt. Daarna kun je op ontdekking in het Drongenbos. Vooral langs het water is het heerlijk ontspannen wandelen. Nog een aanrader is de kruidentuin, aangelegd door de paters van Drongen.

Drongengoedhoeve , Drongengoedweg 1, Ursel (Knesselare).
> Ontdek hier een wegenkaartje

Wildpark

Het wildste park

In  het Wildpark van La Roche-en-Ardenne ontmoet je herten, wolven, lynxen, vossen en boerderijdieren in hun natuurlijke omgeving. Je raakt in het park met de auto of via een wandelroute. Daarnaast kun je in La Roche-en-Ardenne ook de ruïnes van het middeleeuwse kasteel ontdekken of het museum over de Slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toegangsprijs: volwassenen € 5,50, kinderen € 3,50.

Parc à Gibier, Chemin du Parc à Gibier 1, La Roche-en-Ardenne.
> Ontdek hier een wegenkaartje