De ultieme eindejaarsplaylist van Isolde Lasoen & 2 andere top frontvrouwen

De perfecte playlist om het jaar in stijl mee af te sluiten? We lieten ’m samenstellen door drie van onze top frontvrouwen. Van sfeervolle crooners tot bitterzoete dance: 2022 klinkt nu al als muziek in onze oren. Vandaag: de lijst van Isolde Lasoen.

Al geruime tijd laat Isolde Lasoen (41) zich – als drumster bij DAAN en Absynthe Minded én als frontvrouw van haar soloproject Isolde – gelden als krachtige vrouwelijke stem binnen de Belgische muziekscene. Het eindejaar? Dat mag voor haar vooral warm en sfeervol zijn.

Isolde: “Voor mij staat de eindejaarsperiode onlosmakelijk gelijk aan veel sfeer en gezelligheid. Mijn playlist bestaat dan ook uit veel warme nummers, jazz en filmmuziek. Het is sfeervolle en gemoedelijke muziek, waarin tegelijkertijd ook melancholie en nostalgie weerklinkt. Veel van de gekozen liedjes herinneren mij aan kerst zoals we die vroeger thuis vierden: zo speelde We All Stand Together van Paul McCartney elk jaar weer rond een uur of vijf op tv. Net het uur waarop mijn mama en papa zich aan het klaarmaken waren om kerst te vieren bij mijn grootmoeder. Dat nummer én de grappige nostalgische tekenfilmclip met kikkers die erbij hoort, staan zo in mijn collectieve kerstgeheugen gegrift.”

‘Veel van de gekozen liedjes herinneren mij aan kerst zoals we die vroeger thuis vierden’

“Nu ik zelf een gezin heb, vier ik kerst meestal en petit comité: met mijn man en onze twee kinderen. Het kan al eens variëren, dat hangt af van de plannen van de andere kant van de familie, maar meestal is het zeer klein en bescheiden. Een traditie die voor mijn part wel mocht blijven, zijn de cadeautjes. Omdat we onze kinderen
in een meer antimaterialistische geest proberen op te voeden, spraken we eigenlijk af er geen meer te kopen. Toch kan ik het meestal niet laten om à la minute nog gauw iets kleins te shoppen. Mooie dingen geven aan de mensen die je graag ziet, voor mij hoort het bij de gezelligheid van kerst. Het is het gebaar dat telt.”

“Oudjaar vieren we wel in groter gezelschap: al jarenlang brengen we die avond door met dezelfde fijne kliek. We kennen elkaar van in de muziekwereld en zijn al heel lang hechte vrienden. Door de komst van kinderen is die bende ook al serieus uitgebreid. (lacht) Wie bijvoorbeeld altijd van de partij is, is muzikant Flip Kowlier, de beste vriend van mijn man en peter van mijn jongste zoontje Arlo. Die combinatie van mensen zorgt natuurlijk al eens voor muzikaal geïnspireerde gesprekken, maar zeker niet altijd: we zijn door het jaar al zoveel met muziek bezig, dat het soms ook weleens over iets
anders mag gaan. (lacht) Of ik voor een ander soort feestje andere muziek uitgekozen zou hebben? Zeker: een gewoon nachtje stappen mag voor mij met bitterzoete dance – of zo noem ik het althans – komen. Iets zwaardere en vette dancenummers met een donker randje die – als je ze zou ontleden – elementen van klassieke muziek bevat: typische dramatische progressies en mineurharmonieën en -melodieën. Ik houd wel van de melancholie en de cool van zulke nummers: ik laat me er met plezier in meeslepen, maar dan wel zonder er zelf droevig van te worden.”

Wie is Isolde Lasoen?

 • Groeit op in een muzikaal gezin en studeert jazz aan het Koninklijk Conservatorium van Gent.
 • Wordt in 2002 vaste drumster bij DAAN en in 2019 bij Absynthe Minded.
 • Brengt in 2017 met Isolde et Les Bens het album Cartes Postales uit.
 • Maakt in 2020 haar debuut als tv-presentatrice met De Toots Sessies op Canvas.
 • Maakte dit jaar She’s Lost in Music, een docureeks waarin ze zes vrouwelijke artiesten
  van bij ons volgt op hun weg in de nationale en internationale muziekscene. De reeks is integraal te herbekijken via vrt.nu.

Isoldes playlist (Of luister hier op Spotfiy)

 • We All Stand Together – Paul McCartney
 • My Autumn’s Done Come – Lee Hazlewood
 • Lovely Head – Goldfrapp
 • Cristo Redentor – Donald Byrd
 • Une Homme et Une Femme (instrumentaal – origineel van de film) – Francis Lai
 • Stop The Cavalry – Jona Lewie
 • Wandrin’ Star Lee Marvin (1969, uit de soundtrack Paint Your Wagon)
 • La Ritournelle – Sébastien Tellier
 • Dance Me To The End Of Love – Madeleine Peyroux
 • Talisman – Air

Feeling hotlist

Meer muziek ontdekken? Ontdek Feeling Hotlist op Spotfiy, met de beste nummers geselecteerd door onze experten.

Meer eindejaarsplaylists ontdekken:

Nieuwsgierig naar de ultieme eindejaarsplaylist van Meskerem Mees (Ontdek hier al op Spotify) of Chibi Ichigo (Ontdek hier al op Spotify), haal dan nu het feestnummer van Feeling in huis.

Meer tips voor de feestdagen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content