Home Lifestyle Cultuur ‘DO NOT OPEN’: een kijk van kunst op kunst

‘DO NOT OPEN’: een kijk van kunst op kunst

'DO NOT OPEN': een kijk van kunst op kunst

Brussel heeft er met ‘Do Not Open’ een nieuwe project place bij. Maar de tentoonstellingsruimte is geen galerij: ‘Do Not Open’ is een organisatie zonder winstoogmerk, gecreëerd door een kunstenaar voor kunstenaars.

De enige betrachting die de organisatie heeft is om een parallel circuit aan te bieden en kunstenaars de mogelijkheid te geven om vrijuit en zonder beperkingen een installatie te laten exposeren. Als permanent uitstalraam zet ‘Do Not Open’ telkens één specifiek kunstwerk in de schijnwerpers. Hun project space ziet eruit als een lichtrijke kubus van vier bij vier meter. Voor bezoekers is het niet de bedoeling om naar binnen te gaan, wel om te kijken.

Om de zes weken wordt een nieuwe installatie van een andere kunstenaar verwelkomd. Ook de project space zelf evolueert mee: de inrichting, de wanden en de vloer worden aangepast volgens het tentoongestelde werk.

Na de Tsjechische kunstenaar Robert Barta, die de vernissage opent, komen onder meer de Belgische kunstenaar Xavier Mary, pianist Nicolas Horvath en de Franse kunstenaar Renaud Regnery aan bod.

Inhuldiging in aanwezigheid van de kunstenaar: 21 februari 2013.

Eerste tentoonstelling – DO NOT OPEN: Robert Barta, van 21 februari tot 6 april 2013.

Adres: Albaniëstraat 47 1060 Brussel

Contact: 0477/76 35 95, www.donotopen.org

(LVH)