Home Lifestyle Cultuur Een zomer vol mode met deze niet te missen expo’s

Een zomer vol mode met deze niet te missen expo’s

Een zomer vol mode met deze niet te missen expo's

Deze zomer draait helemaal rond mode, van de expo met Dries Van Noten in Antwerpen tot Paul Smith in Hasselt. Deze expo's mag je niet missen. 

Deze zomer draait ook in onze hoofdstad alles rond mode met de “Summer of Fashion” van BOZAR. In Bozar vind je onder andere de expo ‘De Belgen” maar ook “La mémoire de l’intime” dat 150 jaar vakmanschap van PrimaDonna in de kijker zet. Daarnaast heb je ook de tentoonstelling Bellissima en voor de film- en fashionliefhebbers onder ons gaat ‘Dior and I’ in avant première. Als je wil weten wat er achter de schermen van Dior gebeurt dan is dit een niet te missen kans om in het hoofd van Raf Simons te kruipen. Ontdek ook mode van een ander tijdperk in het Museum Voor het Kostuum en de Kant.

Als jullie ze nog niet bezocht hebben is het nu het moment. Zet de expo’s van Paul Smith en Dries Van Noten in Hasselt en Antwerpen alvast maar in je agenda. Zeker de moeite waard! 

BOZAR: summer of fashion

De Belgen: een onverwacht modeverhaal ( 5 juni tot 13 september)

Wat is Belgische mode? Hier geeft de tentoonstelling “De Belgen” een antwoord op. Deze tentoonstelling is uniek omdat het mode voor en na de Antwerpse zes bespreekt. Hier zie je onder meer de eigenzinnige creaties van Martin Margiela, A.F Vandevorst, Raf Simons en nog vele anderen. Deze tentoonstelling is een must voor alle mode-fans en bovendien een niet te missen kans om Belgische creaties in onze mooie hoofdstad te ontdekken.

De Belgen: een onverwacht modeverhaal: info & tickets

TB

La mémoire de l’intime: 150 years PrimaDonna

Een overzichtstentoonstelling die je meeneemt in het verhaal van PrimaDonna, het Belgisch lingeriemerk dat dit jaar zijn 150ste verjaardag viert. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de passie die het merk heeft voor de wulpse rondingen en volle boezems van de vrouw. Je wordt dan ook letterlijk ondergedompeld in het heden, verleden en de toekomst van het familiebedrijf.

La mémoire de l’intime: 150 years PrimaDonna: info

Prima

Dior and I

23 juni ging de film Dior and I in avant première. Frederick Cheng opent de deuren van het beroemde modehuis in de tijd dat Raf Simons er de leiding nam.

In de film kruip je samen met de Belgische modeontwerper achter de schermen in de voorbereidingen van zijn nieuwe haute-couture-collectie.

Je krijgt van ontwerp tot uiteindelijke show te zien hoe Raf Simons samen met een team van professionele medewerkers alles tot in de puntjes afwerkt. Zeker een must-watch

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fashion now: Parcours in de Stad ( 5 tot 28 juni)

Leer Brussel op een andere manier kennen met Fashion now. Een wandelparcours tussen de Dansaertstraat en La Cambre waar je in de winkels van Belgische ontwerpers verschillende installaties kunt ontdekken.

Fashion now: info en parcours

parcours

Crinolines & cie: De bourgeoisie in vol ornaat (tot 10 april 2016)

Tijdens de 2e helft van de 19e eeuw werd mode getekend door de hoepelrok. Het Museum voor het Kostuum en de Kant wijdt hier daarom graag een tentoonstelling aan. Je ziet hoe de hoepelrok evolueert in de tijd. Hoe het meer bochten, volume en uiterlijke veranderingen krijgt waarmee de middenklasse zich toen identificeerde. Wat je hier te zien krijgt zijn ongepubliceerde stukken uit de collectie van het museum met jurken, foto’s en portretten uit die tijdsperiode. Als bonus kan je ook de hedendaagse interpretatie van Olivier Theyskens bewonderen (foto).

Crinolines & cie: De bourgeoisie in vol ornaat: info

rok

Dries van Noten: Inspirations ( tot 19 juli 2015)

Nog niet naar het MOMU in Antwerpen geweest? Waar wacht je dan nog op want dit is je laatste kans! Tot 19 juli kan je in het hoofd kruipen van topdesigner Dries Van Noten. Doorheen verschillende thema’s laat hij zijn creatieproces en inspiratiebronnen op een artistieke manier zien. Denk aan: Damien Hirst, Pablo Picasso en Yves Klein. Een unieke belevenis dus en bovendien dé kans om al dit moois van eigen bodem uitgebreid te gaan bewonderen.

Dries van Noten: Inspirations: info

dries

Hello My Name is Paul Smith (verlengd tot 16 augustus 2015)

Een dagje vrij? Dan raden wij zeker aan om een dagje naar het Modemuseum van Hasselt te gaan en de expo van Paul Smith te bezoeken.

De expo is, net als Paul Smith, eclectisch. Je vindt er multimedia, kleren, spullen, een kunstgalerij, video-installaties noem maar op! Voorbestemd voor liefhebbers van mode, design maar ook voor diegenen die graag de wereld van deze topontwerper willen ontdekken.

Hello My name is Paul Smith: info

paul