Home Lifestyle Cultuur Expo ‘De etende Mens’
Expo ‘De etende Mens’

Weinig mensen zijn zich ervan bewust welk verschil ontwerpers maken in onze eetervaring. Om die reden presenteert Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, van 30 juni t/m 30 september, ‘De Etende Mens’,  een tentoonstelling over design en voedsel in het Designhuis in Eindhoven.

 

 

De tentoonstelling 'De Etende Mens' toont werk van ontwerpers die nadenken over de link tussen vormgeving, ons eten en waar het vandaan komt. Zo leren we dat achter elke pretzel, bagel of macaroni ook een designgedachte zit. Curator Marije Vogelzang laat projecten zien die de complexe band aankaarten die de mens met voedsel heeft en maakt bezoekers bewust van hoe ons voedsel wordt geproduceerd. Daarnaast biedt Premsela een programma vol films, debatten, workshops en eten – voor kinderen en volwassenen. Het programma komt tot stand in samenwerking met het Food Film Festival, die de liefde voor eten combineert met serieuze vragen over de toekomst van ons voedsel. (www.foodfilmfestival.nl)

Als preview op de tentoonstelling wordt vanaf 4 juni in het Designhuis geëxperimenteerd met Guerrilla Gardening. Geïnteresseerden worden uitgenodigd mee te tuinieren aan een groeiende installatie in de vorm van een ‘groene loper’. Ook kunnen ze hier de ingrediënten ophalen om bijvoorbeeld thuis hun eigen groente te verbouwen.

De Etende Mens – tentoonstelling over design en voedsel
Opening: vrijdag 29 juni
Open: 30 juni t/m 30 september 2012
Guerrilla Gardening 4 juni tot 29 juni (toegang gratis)
Openingstijden: dinsdag – zondag, 11:00 – 18:00 uur
Entree: €5, €3 studenten, kinderen t/m 14 jaar gratis

hMeer info via www.premsela.org