Home Lifestyle Cultuur Expo Port of Art: absurde beelden van kleurrijke matrozen

Expo Port of Art: absurde beelden van kleurrijke matrozen

Expo Port of Art: absurde beelden van kleurrijke matrozen

Vanaf 5 september tot 26 oktober ligt Nassau 42 Fine Arts voor anker in The Port of Art. Een selectie van 11 kunstenaars (zowel Antwerpse als internationale namen) stellen dan hun werk tentoon in de voormalige havenbuurt Het Eilandje te Antwerpen. Eindeloos geïnspireerd door de haven, het water, de schepen en verre reizen.
 

De kille pracht van de Schelde, de grote containerschepen die opeens opdoemen, de bloeiende handel, onnoemelijk veel nationaliteiten, en beloftes van het grote geluk overzees… De Antwerpse haven heeft altijd tot de verbeelding gesproken en heeft de dag van vandaag nog steeds een immense aantrekkingskracht.

Carine Verbreyt vond de voormalige havenbuurt Het Eilandje dan ook dé geschikte locatie voor haar galerie Nassau 42 Fine Arts. Die typisch maritieme omgeving midden in de stad – met de jachthaven aan het Willemdok, de schaduw van het MAS, het Red Star Line Museum – bracht haar naadloos bij het thema Port of Art. Een jaarlijks terugkerend thema.

Vanaf 5 september kun je er terecht voor een smaakvolle expo. Figuratief, abstract, olie, collages en foto’s. Brons, glas, ijzer, keramiek en hars. Van eigenaardige beelden in keramiek van douchende zonnekloppers, glazen duikboten en uitgepuurde schilderijen van containerschepen, tot beelden van kleurrijke matrozen.

Artists: Laurent Maes, Noortje Palmers, Jack Tummers, Jacqueline Desmet, DJack, Frans Muhren, Jef Van Campen, Stéphane Joannes, Christophe Ronel, Michiel Vanderbos & Claire de Chavagnac

Info: Nassau 42 Fine Arts – Nassaustraat 42, 2000 Antwerpen – in de schaduw van het MAS
www.artnassau42.com
Openingsuren: donderdag & vrijdag 11u tot 18u – zaterdag & zondag 14u tot 18u – op afspraak