Feeling boekenclub: 4 x must-reads en 5 x cadeautips geselecteerd door onze boekenexpert

Ans Vroom

Boekenexpert Ans Vroom vertelt je elke maand wat er op je to read-lijstje moet staan. Deze maand deelt ze niet enkel haar 4 favorieten van het moment, maar tipt ze ook 5 kinderboeken die leuk zijn om cadeau te geven aan je kleine spruit met kerst!

De 4 favorieten van Ans

Schemerleven – Jaap Robben

“Ik kan me de laatste keer niet meer herinneren dat een roman mij tot tranen toe bewogen heeft, maar bij dit boek was het prijs. En ik vermoed dat ik lang niet de enige zal zijn die het niet droog houdt bij het ontroerende verhaal van Frieda Tendeloo, die als 81-jarige in haar kamer in een woonzorgcentrum terugblikt op haar leven. Een diepmenselijk en hartverscheurend verhaal over de kracht van ware liefde en de onontkoombaarheid van trauma.”

Schemerleven, Jaap Robben | 9789044546194 | Boeken | bol.com

Schemerleven – Jaap Robben – De Geus

Raak me (aan) – Jaela Cole

“De 37-jarige Eva, die nog steeds maagd is en inwoont bij haar ongetrouwde nonkels, snakt naar genegenheid. Na een opeenstapeling van verlieservaringen beseft ze dat het tijd is om aan zichzelf te denken en onderneemt ze een zoektocht naar de oorsprong van haar gebrek aan intimiteit. Een verdrietig, maar ook hoopvol verhaal over de link tussen rouw en aseksualiteit, waarin vooral de psychologische diepgang opvalt.”

Raak me (aan) – Jaela Cole – Horizon 

Het leven de baas – Pia Callesen

“Als ouder wil je er alles aan doen om je kinderen gelukkig te zien. De Deense psycholoog Pia Callesen deed jarenlang onderzoek naar de problemen van tieners, en zag in haar praktijk hoe bezorgde ouders vaak vastlopen in hun goede bedoelingen. In deze heldere gids geeft ze concrete tips om je puberende kinderen te helpen minder te piekeren en meer te gaan leven. Een eye opener voor iedere liefdevolle ouder.”

Het leven de baas – Pia Callesen – Kosmos Uitgevers 

Stargate – Ingvild H. Rishoi

“Liefhebbers van kerstmagie kunnen hun hart ophalen aan dit moderne Noorse sprookje voor volwassenen. Ronja’s vader, die te veel drinkt, is nog maar eens zijn job kwijt. Maar met de hulp van drie wijzen, een ster en een magisch bos doet Ronja haar uiterste best om Kerstmis te redden voor haar gezin. Een eigenzinnig, hartverwarmend kerstverhaal in de sfeer van Hans Christian Andersen.”

Stargate – Ingvild H. Rishoi – Koppernik

5 cadeautips voor onder de kerstboom

En ze leefden nog – Elisabeth Lucie Baeten & Flore Deman

“Ik ben al lang fan van de droge, spitsvondige humor van Instagram-fenomeen Elisabeth Lucie Baeten, dus ik keek uit naar haar hedendaags sprookjesboek met nieuwe versies van Belle en het beest, De kleine zeemeermin, Rapunzel en Doornroosje. Deze keer zijn de prinsessen geen bovennatuurlijke schoonheden die wanhopig op zoek zijn naar de prins van hun dromen, maar meisjes van vlees en bloed (prachtig getekend door illustrator Flore Deman), die lekker doen waar ze zelf zin in hebben.”

En ze leefden nog – Elisabeth Lucie Baeten & Flore Deman – Vrijdag 

De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal – Charlie Mackesy

“Een van de best verkochte boeken van de afgelopen jaren verschijnt deze winter in een splinternieuwe versie, naar aanleiding van de verfilming door de BBC. Wereldwijd verwarmde illustrator Charlie Mackesy al miljoenen harten met zijn vertelling over de vriendschap tussen een nieuwsgierige jongen, een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard. Een boek vol levenswijsheid voor jong en oud, dat niemand onberoerd laat. Een must have voor iedere boekenkast!”

De jongen, de mol, de vos en het paard: het geanimeerde verhaal – Charlie Mackesy – Kok Boekencentrum

Er was weer… Roodkapje – Astrid Van der Schueren & Sanny Winters

“Wat als het verhaal van Roodkapje nog niet afgelopen was nadat de boswachter haar ter hulp schoot en de wolf het huis uit gejaagd werd? In dit stijlvol vormgegeven voorleesboek breien Astrid Van der Schueren en Sanny Winters een eigentijds vervolg aan een eeuwenoud sprookje, waarin Roodkapje haar angsten overwint en de kracht van ware vriendschap ontdekt. Een verfrissend, origineel verhaal met een warme boodschap en een fijn hoekje af.”

Er was weer... Roodkapje – Astrid Van der Schueren & Sanny Winters – Pelckmans 

De reis van Grote Panda en Kleine Draak – James Norbury

“Schrijver en kunstenaar James Norbury liet zich opnieuw inspireren door de spirituele en filosofische wijsheden uit het Boeddhisme. Zijn toegankelijke boodschap over vriendelijkheid, hoop en veerkracht helpt groot en klein om de obstakels van het leven te overwinnen. Want hoewel Grote Panda en Kleine Draak dikwijls verdwalen, leidt de verkeerde weg hen ongemerkt naar het juiste pad.”

De reis van Grote Panda en Kleine Draak – James Norbury – Lannoo

Ik stop de grote mensen in bed – Lynn Pinsart & Julie Vangeel (Pelckmans)

“Wie al eens een kleuter in bed heeft moeten stoppen, weet dat dat een hele uitdaging kan zijn. In dit speelse en kleurrijke voorleesboek worden de rollen omgedraaid en leggen de kinderen hun ouders in bed. Want grote mensen zijn ’s avonds doodmoe na een drukke dag met wel tien verschillende jobs. Een origineel en verbindend verhaal boordevol grappige tekeningen, dat bedtijd voor alle partijen een pak aantrekkelijker maakt.”

Ik stop de grote mensen in bed

Ik stop de grote mensen in bed – Lynn Pinsart & Julie Vangeel – Pelckmans 

Meer cultuur:

Partner Content

Gesponsorde content