Het is 20 jaar geleden dat de film Titanic cinemazalen vol liet lopen met jankende dames én heren. Nu, twee decennia later, trekt de film een nieuwe generatie fans én roddels aan. Al die tijd hoopten we dat Kate Winslet en Leonardo DiCaprio ook naast de filmset een romance beleefden, maar na vandaag lijkt die droom voorgoed aan diggelen.

‘The Mountain Between Us’

Kate ging een babbeltje aan met Lorraine Kelly om haar nieuwe film ‘The Mountain Between Us’ te promoten. De thriller komt vanaf midden oktober op het witte doek. Tijdens het interview hadden de twee het over de opnames van haar allergrootste succesfilm ooit: Titanic. En we kwamen heel wat interesting stories te weten…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kate Winslet beweert immers dat ze zich nooit aangetrokken voelde tot het charisma, de looks én de glimlach van Leo (seriously?). Kate zou hem op een totaal andere (niet zo romantische) manier bekijken, omwille van de opnames.

Bepaalde spanning

“Het was heel hard en intens werken zeven maanden lang, en we waren nog erg jong. Maar gelukkig hebben we elkaar nooit op die manier leuk gevonden,” klinkt het. “Ik weet inmiddels dat dit niet is wat mensen willen horen, sorry, maar we hebben nooit met elkaar geslapen. Daardoor waren we in staat om een bepaalde spanning tussen ons te houden, spanning die er nog steeds is en waardoor we het zo leuk hebben met elkaar.”

Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat de legendarische film in de bioscopen verscheen en volgens Kate Winslet heeft Titanic ondertussen een nieuwe generatie fans.

“Het mooie aan Titanic is dat mijn kinderen en hun vrienden de film nu beginnen kijken. Ze zeggen dan: ‘Oh, ik vond dat stuk zo mooi waarin je…’ en dan noemen ze iets dat ikzelf al lang vergeten ben,” lacht Kate. “Omdat Titanic nu door een nieuwe generatie wordt bekeken, vergelijk ik het graag met Mary Poppins, een film die elk jaar weer nieuwe fans blijft aanspreken.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer over Kate en Leo