Kunst-uitje: 4 x expo’s die je deze maand moet bezoeken

Heb je naast terrasjes bezoeken ook nood aan een beetje kunst en cultuur deze maand? Dan zijn deze vier expo’s het bezoeken waard.

 

1. Mijn Japan

Issei Suda (1940‑2019) mag dan bejubeld worden in eigen land, de Japanse fotograaf is in Europa toch altijd wat onder de radar gebleven. Daar brengt het Antwerpse Fomu nu verandering in met de grote overzichtstentoonstelling Mijn Japan. Suda’s oeuvre laat zich kenmerken door (vaak vierkante) zwart-witbeelden die het dagelijkse leven in het land van de rijzende zon vastleggen.

Nog tot 3 oktober, FOMU, Antwerpen. Meer info hier. 

2. Vandaag zal eindigen

Haar bijdrage aan de meest recente Biënnale van Venetië zal ik niet snel vergeten: een zware poort die onophoudelijk tegen een wand gekatapulteerd werd, met een afbrokkelende muur tot gevolg. Heel benieuwd dus naar Vandaag zal eindigen, de overzichtsexpo van de Indiase hedendaagse kunstenares Shilpa Gupta in het Antwerpse
M HKA. Een groot deel van het multidisciplinaire oeuvre van de in Mumbai residerende artieste is interactief en draait rond thema’s als technologie, verlangen, grenzen en
censuur.

Van 21 mei tot 12 september, M HKA, Antwerpen. Meer info hier. 

3. Stof tot nadenken

In de oude abattoirs van Bergen werd het werk van 30 hedendaagse Belgische
kunstenaars met een voorliefde voor stof samengebracht voor de groepsexpo Textilités. Je ontdekt er creaties van textieltovenaars als Klaas Rommelaere en Linda Topic, en deze opvallende Mâchoire van Esther Babulik.

foto: Esther Babulik, J Poezevara

Textilités. Not tot 1 augustus, Oude Abattoirs, Bergen. Meer info hier. 

4. Koppen shoppen

Dat cultuur ook handel is, bewijst de expo Chapter 4: Sold van de in Brussel wonende
Française Ève Chabanon. In de vorm van sculpturen, textiel en film interpreteert ze de economische kant van cultureel werk. Opmerkelijk detail: tijdens de duur van deze tentoonstelling worden 100 geëxposeerde keramische koppen te koop aangeboden. Het eerste exemplaar wordt aan de productieprijs verkocht, en hoe meer het aanbod slinkt, hoe harder de prijs zal stijgen.

Chapter 4: Sold, Ève Chabanon. Nog tot 4 september, Beursschouwburg, Brussel. Meer info hier. 

Meer kunst en cultuur:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content