Nog op zoek naar een goed boek voor deze lente? Dompel jezelf onder in de wereld van de Britse schrijvers.

Klein Engeland: Jonathan Coe

Jonathan Coe voert zijn personages uit De Rotters Club een derde maal op. Tegen de achtergrond van de Olympische Spelen in Londen en het Brexit-referendum vieren Benjamin Rotter en zijn vriendenclub hun kleine overwinningen, hebben ze middelbare seks, slaan rivaliserende clowns aan het vechten en blijkt het leven net zo droeviggrappig als voorheen.

De Bezige Bij

Lanny: Max Porter

Lanny is een excentrieke jongen die gefascineerd is door de verhalen over Dode Papa Scheurwortel, die lang geleden in zijn dorpje leefde. Of bestaat hij alleen in Lanny’s verbeelding? Max Porter, auteur van het prachtige Verdriet is een ding met veren, wekt in deze magische, poëtische roman zowel de huidige als de vroegere bewoners van het dorp tot leven. Een angstaanjagend mooi boek.

De Bezige Bij

De Huizenruil: Rebecca Fleet

Caroline en Francis krijgen het aanbod om een week van huis te ruilen. Ze hopen daar, zonder hun zoon en ondanks de wederzijdse ontrouw en verslavingen, elkaar opnieuw te vinden. Maar al snel ontdekt Caroline door subtiele details dat de oorspronkelijke eigenaar haar wel heel goed moet kennen. Huizenruil biedt heerlijke suspense met een paar flinke plottwists.

De Boekerij

Meer leestips: