Home Lifestyle Cultuur Naar de Zilvermarkt
Naar de Zilvermarkt

Op dinsdag 1 mei 2012 organiseert het Zilvermuseum Sterckshof in Deurne voor de achtste keer op rij de Zilvermarkt in Deurne bij Antwerpen. Ook dit jaar kun je er gezellig langs de kraampjes kuieren, kennismaken met binnen- en buitenlandse antiquairsen edelsmeden of zilveren objecten kopen.

Of het nu gaat om historisch of hedendaags zilver, de Zilvermarkt biedt uitsluitend kwaliteit op de divere kraampjes. Daarnaast vind je er een aanbod aan cursussen edelsmeden, zilverpoetsdemonstraties, rondleidingen achter de schermen, een wedstrijd en kinderanimatie. De markt vindt plaats in de kasteeltuin van het Zilvermuseum in Deurne. Gespecialiseerde antiekhandelaars bieden er kwaliteitszilver en verzilverde sierobjecten en juwelen. Wie meer van design houdt, vindt zijn gading bij hedendaagse edelsmeden en juweelontwerpers.
Ga je liever zelf aan de slag met zilver? Dat kan. Het museum en diverse scholen presen- teren hun cursusaanbod edelsmeden, zowel voor beginners als voor gevorder den. In de zomer kun je in het Zilvermuseum deelnemen aan een cursus onder begeleiding van zilversmid Anja Baelus.
Openingsuren: 10u-17.30u. Toegang:  € 6 
Zilvermuseum Sterckshof Provincie Antwerpen, Cornelissenlaan 2100, Deurne, 03 360 52 52, www.zilvermuseum.be