Onze cultuurexpert tipt: de beste nieuwe series en films op Netflix

Andreas Ilegems

Wanneer de avond vroeger valt, is het soms gezelliger om lekker thuis te blijven. En welke betere date dan Netflix voor die avondjes op de bank? Andreas Ilegems, onze cultuur-expert, helpt je navigeren richting nieuwe Netflix-content die écht de moeite is.

6 x de Netlfix-hits van het moment

1. Lockwood & co

Stranger Things heeft er een concurrent bij: ‘Lockwood & Co’, een serie waarin onverschrokken tieners bovennatuurlijke wezens te lijf gaan. Het speelt zich af in een Londen dat geteisterd wordt door spoken die mensen met één aanraking kunnen doden en die alleen door tieners kunnen worden gespot. Twee eigenzinnige tienerjongens, én een meisje met bovennatuurlijke gaven, zijn een start-up begonnen om de geesten te bestrijden met zwaarden en zoutbommen. Klinkt allemaal misschien een beetje over the top, maar de droge humor, de spannende horrorscènes en de jeugdige charme van de personages staan garant voor veel kijkplezier.

2. That 90’s show

Wie met heimwee terugkijkt naar de jaren 90, toen de populaire sitcom ‘That 70’s Show’ op de buis was, moet zeker de vervolgserie ‘That 90’s Show’ checken. Het is een blij weerzien met Eric (Topher Grace), Donna (Laura Prepon), Kitty (Debra Jo Rupp) en Red (Kurtwood Smith) in hun vertrouwde woning in Wisconsin. Ook fanfavorieten Ashton Kutcher en Mila Kunis zijn weer van de partij, al draait deze vervolgreeks vooral rond de jonge garde.

3. The Makanai: Cooking for the Maiko House

The Makanai is een vrouwelijke kijk op een traditioneel Japans fenomeen: het leven van geisha’s in opleiding. Centraal in deze serie staat het zestienjarige meisje Kiyo (Nana Mori), dat niet uit het juiste hout gesneden blijkt voor een leven als geisha, maar wel harten verovert met haar spectaculaire kookkunstjes. Een raadselachtige serie, weelderig vormgegeven door de Japanner Hirokazu Kore-eda, regisseur van onder meer de Gouden Palm-winnaar ‘Shoplifters’ (2018) en het recente ‘Broker’.

4. Narvik

Dit Noorse oorlogsdrama werd bedolven onder de lovende recensies en is ook goed op weg om een Netflix-hit te worden. De film speelt zich af in april 1940 en vertelt het verhaal van het stadje Narvik in Noord-Noorwegen. De ogen van de wereld zijn erop gericht, want in Narvik bevindt zich de bron van ijzererts, dat Hitler nodig heeft voor zijn oorlogsmachine. Maar een strenge winter kan problemen opleveren voor de Duitse leider. Een verborgen parel voor liefhebbers van sterke oorlogsfilms.

5. The Sinner – seizoen 3

Het eerste seizoen van ‘The Sinner’ – waarin Jessica Biel plots een moorddadige uitbarsting krijgt tijdens een stranduitje – bracht mij op het puntje van mijn stoel, maar het tweede was een lichte teleurstelling. Deze derde jaargang volgt opnieuw de getormenteerde, aan sadomasochistische seks verslaafde rechercheur Harry Ambrose (Bill Pullman) terwijl hij een onverklaarbare zaak moet zien op te lossen: een tragisch auto-ongeluk waar iets niet aan klopt.

6. The Pale Blue Eye

Een moordmysterie om het kil van te krijgen, niet in het minst vanwege de prachtige winterse setting. Plaats van de misdaad is de militaire academie West Point in de Hudson Valley, waar in de jaren 1830 een cadet dood wordt aangetroffen met een uitgesneden hart. Christian Bale speelt de vermoeide speurneus Augustus Landor, die wordt ingeschakeld om op onderzoek te gaan. Hij bundelt daarvoor de krachten met een jonge dichter in spé wiens naam misschien een belletje doet rinkelen: Edgar Allan Poe (Harry Melling).

Meer tips op Netflix:

Partner Content

Gesponsorde content