Tine REYMER thrills your soul

Tanja Dierckx

Je hebt ze gisteren op De Slimste Mens gezien, de plaat Thrill My Soul van Tine Reymer die ze maakte onder de artiestennaam REYMER. Een grote, zwarte hoes met daarop een portret van Tine. Een echte elpee uit vinyl nog wel – vandaar ook de grote hoes. Tine trok ze uit een plastic zak en gaf ze cadeau aan medekandidate en presentatrice Eva De Roo, met de vraag om er eens een liedje uit te spelen op de radio.


Wel, wij staan hier volledig achter!

REYMER’s cd uit 2015 is een juweeltje. Hoe meer je ernaar luistert en de muziek laat binnenkomen, hoe meer je eraan verhangen raakt. De stijl kan je omschrijven als pop met injecties van americana, folk, soul en roots.

Wij weten al langer dat Tine Reymer een gedreven singer-songwriter is, ze was immers in oktober van dit jaar onze FEELING-gastvrouw. “Muziek maken is mijn eerste natuur”, vertelde ze toen. En dat hoor je. Aan deze cd heeft ze drie jaar gewerkt. Ze schreef tekst en muziek, dook de studio in, arrangeerde, zong, ... Wat je gisteren hebt gezien, was een gepassioneerde artieste die waarschijnlijk tegen Erik Van Looy zoiets heeft gezegd als: “Jij wil dat ik hier De Premier kom promoten, wel dan laat ik mijn plaat zien!”. Groot gelijk.

Dus doen we hier enkele suggesties aan Eva De Roo:

* The Hill
Een love story die tragisch afloopt. Niet alleen de muziek is hemels, maar ook het verhaal zal je niet koud laten, voor zover het je hart niet breekt. Kijk hier naar het filmpje met Tine en Ruben Block.

* Under my House
Een vrouw ligt onder haar huis en luistert naar de geluiden van de wind en wat er boven haar gebeurt. Hier laat Tine werkelijk het beste van haar stem horen. Kijk naar dit filmpje van Café Corsari, waar ze wordt begeleid door harp en contrabas.

* In Dreams
Het verdriet van verlies is groot, maar kan leiden tot muziek die beklijft. Dit is REYMER’s meest recente en zeer mooie single. Beluister hem hier.

* Bittersweet
Als je nu begint te denken dat REYMER alleen trieste, trage liedjes maakt, dan moet je deze kiezen. Een uptempo nummer, dansbaar en speels. Bekijk de clip hier.

* Daddy Dolittle
Ook deze song heeft een flink tempo en de inhoud is grappig en mogelijk herkenbaar voor veel vrouwen. Beluister hier.

Eva De Roo, wij rekenen op jou! En voor ons mag je nu ook De Slimste Mens worden, dan kan Tine tenminste zeggen dat ze van de winnaar heeft verloren.

Dus niet gewonnen, helaas. Maar we hebben toch twee afleveringen van haar fijne gezelschap mogen genieten. En we kunnen haar deze maand nog live zien op verschillende podia. REYMER geeft een concert op 7/12 in CC Westrand Dilbeek, op 8/12 in De Studio Antwerpen en 23/12 in ’t Schaliken Herentals.

Meer info en reserveren op www.tinereymer.be

Partner Content

Gesponsorde content