Zelfs in coronatijden valt er in ons land heel wat te beleven. Omdat dat helaas niet altijd even duidelijk zichtbaar is, helpt Feeling je graag op weg. Elke week lichten we een leuke selectie op uit het aanbod. Deze week op onze radar: Bangkok streetfood barbecues en yoga in een oude zeilclub aan de vaart.

5 x tips voor het weekend

1. Pilates in de beach bar

Een olijke bende van zes jeugdvrienden met zin voor initiatief en een prachtige oude site aan de vaart die wel een tweede leven kon gebruiken: meer was er niet nodig om deze zomer Bar Bascule – een jonge, frisse bohemian zomerbar langs de waterkant in Kapelle-op-den-Bos – in het leven te roepen. Naast vanuit een strandstoel genieten van lekkere bites en frisse dranken, kan je er ook terecht voor iets actievere activiteiten. Elke vrijdag- en zaterdagochtend organiseert Shanna Bukszegi er een sessie wake-up yoga.

pilates aan het water

Foto: : Ellen Mertens (Elsalige photography). 

Nu zondag kan je er dan weer een sessie bootcamp en pilates @the beach komen volgen. Die wordt gegeven door La Vie Active, een tweede leuke start-up uit Kapelle-op-den-Bos. Zin om het wat kalmer aan te doen? Het jonge geweld organiseert in samenwerking met lokale warme bakker Melange en traiteur Tastoe ook een uitgebreide brunch.

Waar: vaartdijk, ter hoogte van de oude zeilclub, Kapelle-op-den-Bos. 

2. Street art kijken in Oostende

Sinds eind juni kan je de badstad aller badsteden weer terecht voor The Crystal Ship, een kunstenfestival in openlucht waar street art een centrale rol speelt. Als aanvulling op alle kunstwerken van vorige edities voorzagen zes Belgische kunstenaars Oostende de afgelopen weken weer van een kleurrijke streep extra kunst en cultuur.

crystal ship

Zin om hun muurschilderingen samen met die van vele andere nationale en internationale grootheden met eigen ogen te komen ontdekken. Volg dan het gratis parcours dat je langs alle nieuwigheden en een heel aantal andere lokale hotspots loodst.

Nog tot het eind van de zomer (de werken zijn ook na het festival nog te bezichtigen). Waar: op verschillende plekken in en rond Oostende. 

3. Openluchtfilms in Leuven

In Leuven kan je deze zomer weer elke zaterdag terecht voor een film in openlucht. Speciaal voor de gelegenheid werd er dit jaar – net als elke zomer – ook weer een pracht van een locatie voor die films gebouwd: in het gezellige, houten decor van de velodroom kijk je (al dan niet met een versnapering op schoot) naar een fijne selectie. Deze zaterdag op het programma? Music Hole, een absurde komedie van David Mützenmacher met Wim Willaert (bekend van onder meer Bevergem en Eigen Kweek) in de hoofdrol.

Zaterdag 31 juli vanaf 21u30 (film start om 22u) in de velodroom (in de Brusselsestraat naast de Romaanse Poort), Leuven. 

4. Bangkok Bunners bij BABU

Na een succesvolle pop-up in Brugge openden Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, de chefs achter Hertog Jan, L.E.S.S Eatery* en luxe brasserie Bar Bulot*, een paar weken geleden de deuren van zijn fast casual foodconcept BABU, dit keer met een vaste stek in Gent. Op het menu? Een aantal exclusieve Bunners met Angus beef, pulled pork en spicy pickled cabbage. De mosterd voor zijn idee haalde De Mangeleer in de straten van Bangkok and Hong Kong: tijdens zijn vele reizen naar de regio’s raakte hij er verslaafd aan de traditionele street barbecues. Dat principe wil hij nu naar onze Belgische straten vertalen. Spring dit weekend zeker eens binnen. En daarna ook nog.

Waar: Sint-Pietersnieuwstraat 9, 9000 Gent. Wat: Eat in, take-out & delivery (Deliveroo, Uber Eats & Takeaway.com). Elke dag van 12u tot 21u30. 

5. My Secret garden: Arne Quinze

Voor het eerst in z’n leven organiseert Belgisch kunstenaar Arne Quinze een overzichtstentoonstelling van zijn werk. In Bergen kan je nog de hele zomer gaan kijken naar My Secret Garden, een expo waarin hij wil terugblikken op 25 jaar carrière in de kunst. Waar je de naam Quinze zoal van kan kennen? Van ‘The Sequence’, de opvallende houten installatie die lange tijd de ingang van het Vlaams Parlement sierde of van ‘Rock Strangers’ de enorme oranje sculpturencluster die hij voor kunstenfestival Beaufort ontwikkelde in 2012 en die nog altijd op de zeedijk van Oostende prijkt.

Nog tot en met 29 augustus. BAM (Museum voor Schone Kunsten), rue Neuve, 8 à, 7000 Bergen. 

Meer uit-tips voor de zomer: