Van bonsais tot kois: Japan komt eraan

Tuinliefhebbers zullen het geweten hebben: de Tuindagen van Beervelde komen er weer aan. Op 9, 10 en 11 oktober gaan de tweejaarlijkse tuindagen door in het Park van Beervelde. In de prachtige Engelse landschapstuin komen tuinfanaten, kwekers en ambachtslieden samen om tips en tricks met elkaar te delen en de nieuwste trends op vlak van tuinplanten mee te pikken. Naar goede gewoonte staat er elk jaar een land centraal tijdens de tuindagen, dit jaar word je meegenomen naar Japan

Waarom het de moeite waard is? Deze tuindagen zijn veel meer dan enkel planten. Ze tonen écht alle aspect van Japan. Wij geven je alvast een voorsmaakje van wat je mag verwachten.

Konnichiwa

Op de tuindagen staan tal van standjes in Japanse thema. Denk hierbij niet enkel aan planten en tuinen, maar ook de typische Japanse groeten, fruit, antieke meubels en juweeltjes komen aan bod. 

Kookdemonstratie Bento

Wegens het groot succes van vorig najaar pakken Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin en Claude Pohlig (traiteur) opnieuw uit met een kookdemonstratie. Ze maken een bento klaar, 5 kleine Japanse gerechten. Eens iets anders dan sushi. Maar wees gerust, die is ook te verkrijgen voor de liefhebbers.

Dierenparadijs

Wie houdt er nu niet van dieren? Je kan gaan kijken naar prachtige Japanse kois die sierlijk zwemmen in een Japanse tuin. Of ga een bezoekje brengen aan de alpacas. Met als bonus een demonstratie van hoe je hun wol kan spinnen in mooie kleding en sjaals.

Daarnaast zullen er tal van andere activiteiten plaatsvinden zoals kinderanimatie, bloemschikken, manden vlechten en wandelingen. En oh ja, op 10 oktober komt de ambassadeur van Japan, de heer Ishii, op bezoek. Hij zal de uitreiking van de tuinawards bijwonen. Dus als je een glimp van zijne Excellentie wil opvangen, weet je waar te zijn.

Beerveldse Baan 33, Lochristi, Oost-vlaanderen Van 9 – 11 oktober van 10 – 17 uur Tickets kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Voor kinderen t.e.m. 14 jaar gratis toegang.

Partner Content

Gesponsorde content