Zelfs in coronatijden valt er in ons land heel wat te beleven. Omdat dat helaas niet altijd even duidelijk zichtbaar is, helpen wij bij Feeling je graag op weg. Elke week lichten we een leuke selectie op uit het aanbod. Deze week op onze radar: een nieuwe terras-hotspot in hartje Antwerpen, een ‘limited edition’ kunstveiling en zinderende podcast-wandeling.

5 x tips voor het weekend

1. Nachtclub-wandelen in Gent

Met ‘De Nacht’ brengt curator, muziekkenner en Gentenaar in hart en nieren Ben Van Alboom een indrukwekkende podcastreeks over de geschiedenis van het Gentse nachtleven. Wekelijks nodigt Ben een paar spilfiguren van de afgelopen decennia uit aan zijn tafel. Het resultaat: 12 afleveringen die je aan de hand van de wildste verhalen en de sappigste anekdotes een inkijk in de bedompte Gentse partyscène gunnen.

weekendtip

Beeld: Thierry Van Dort. 

Leuke extra: Gekoppeld aan de podcastreeks werd er een wandeling gemaakt die je meeneemt in Gent langs de meest iconische danscafés, discotheken en uitgaansbuurten van vroeger en nu.

De Nacht, nu te beluisteren via Spotify of Apple Podcasts

2. Jamaican street food bij Murukutum

De gezellige Dageraadplaats in hartje Antwerpen heeft er weer een eet-en drink hotspot bij. In volle coronatijd opende David Joris, ook al eigenaar van het aanpalende café Zeezicht en restaurant Overzee, er Murukutum: een natural street bar die zich specialiseert in Jamaicaanse tapas en een zomerse vibe. Neem plaats op een van de vele kleurrijke, en zelfontworpen krukjes en geniet van een glas natuurwijn of van een portie Jamaican kippendrumsticks of een licht pikante goat curry.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door murukutum (@murukutum)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Murukutum, Dageraadplaats 6, 2018 Antwerpen. 

3. Online kunst veilen met Das Mag

Dat ze bij Das Mag verzot zijn op kunst is een publiek geheim. Tussen Kunst en Cash, het recent uitgegeven boek van Arjen Ribbens en Pieter van Os over hoe geld de Nederlandse kunstwereld corrumpeert, deed bij onze noorderburen al heel wat stof opwaaien. Om jonge kunstenaars een hart onder de riem te steken organiseert de uitgeverij dit weekend een heuse kunstveiling. Voor die veiling vroeg Das Mag acht deelnemende kunstenaars om een exemplaar van Tussen kunst en cash te bewerken tot kunstobject.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Das Mag (@dasmag)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op de resultaten van dat experiment kan je vanaf zondag 30 mei bieden via het Instagramaccount van de uitgeverij. Bekijk de kunstwerken al op voorhand via de catalogus of zak zaterdag af naar de galerie/winkel van Droog Design om de werken in real life te bewonderen. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar Stichting Ramses Shaffy: een organisatie die jonge kunstenaars steunt.

Kijkdag: zaterdag 29 mei van 14 tot 17 uur bij Droog Design. Veiling: zondag 30 mei vanaf 12 uur. 

4. Dineren op het water

Niet nieuw, maar wel weer terug van weggeweest is The Floating Table van Dinner on the Lake. Drijvend op het water geniet je er in alle rust van live cooking met hoogstaande barbecue. En van het uitzicht natuurlijk: het prachtige De Vijvers in Averbode, Domein Polderwind in Zuienkerke of Hazewinkel in Willebroek vormen de ideale setting voor een romantisch dinertje of voor een avondje bijkletsen met vrienden.

dinner on the lake

Lunch: 99 € per persoon. Diner: €155 per persoon. Voor meer info en reservaties: dinneronthelake.com. 

5. Kunst-hotspot: pop-up Banksy

Onze hoofdstad is weer een kunstparel rijker. Enkele weken geleden trapte Galerie Deodato zijn bestaan af met een knaller van een openende expo: een solotentoonstelling over de invloedrijkste en meest controversiële straatkunstenaar van het moment. “Banksy. The Brussels Show” toont een greep uit de belangrijkste en meest representatieve originele werken van de kunstenaar.

banksy brussel

Beeld: Emmanuel Laurent. 

Tal van iconische Banksy-werken vinden er tijdelijk hun plek: van Love Rat, Banksy-symbool bij uitstek, tot No Ball Game, het spottende Queen Mary en Napalm. Leuke extra: de expo is trouwens ook perfect online te bezoeken.

Banksy. The Brussels Show. Nog tot 3 juli bij Galerie Deodato, Sint-Jansstraat 28
1000 Brussel. 

 

Meer tips voor het weekend: