Vervelen aan zee? Niet met deze themawandelingen

Cara Brems

Ken jij de Vlaamse kustlijn al bijna uit je hoofd en heb je zin om iets nieuws te ontdekken? Dan zit je hier goed! Dat er verrassend meer wandelpotentieel is dan dijk en duinen, bewijzen deze themaroutes, die zowel je voeten als je hoofd in beweging brengen.

Dit artikel maakt deel uit van het zomerplan van Feeling. Klik hier om alle artikels te ontdekken. 

In het spoor van Einstein in De Haan

Ontdek de De Haan door de ogen van Einstein met deze themawandeling.

In 1933 verbleef Albert Einstein zes maanden in de Belgische kuststad De Haan. Tijdens deze themawandeling leidt een gids je langs plekken die de wereldberoemde natuurkundige tijdens die periode frequenteerde. Je staat er stil bij de tramhalte waar Einstein destijds arriveerde, Villa Savoyarde waar hij resideerde en Grand Hotel Belle Vue waar hij weleens op het terras te vinden was. En vergeet zeker geen selfie te maken met ’s mans standbeeld op de Normandiëlaan.

Deze zomer zijn er gegidste wandelingen op 8 juli en 20 augustus om 17u en op 3 september om 14u (vertrekpunt: tramhalte De Haan). Gratis, mits inschrijving via visitdehaan.be. Liever op eigen houtje? Koop dan de wandelbrochure ‘in de voetsporen van Einstein, wandeling doorheen het architecturaal verleden van De Haan’ voor € 2,50 bij de toeristische dienst.

ART-NOUVEAUWANDELING  in BLANKENBERGE

Deze wandeling gidst je door de mooiste gebouwen uit de Belle Epoque te Blankenberge.

Liefhebbers van tegeltableaus en kleurige glas-in-loodramen opgelet: dit is een excursie voor jullie. ‘Flamboyant flaneren’ heet de gratis art-nouveauwandeling met gids door Blankenberge, georganiseerd door het daar gevestigde Belle Epoque Centrum. Deze twee uur durende tocht brengt je langs heel wat straffe architectuur uit het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw die de kuststad rijk is. Flaneren maar!

Deze zomer op 13 mei en 31 juli en 10 en 24 augustus, telkens van 14u tot 16u. Gratis, mits inschrijven via belleepoquecentrum.be of visit-blankenberge.be

POËZIEWANDELING in KNOKKE-HEIST

Wandel door Knokke-Heist met poezië van Maud Vanhauwaert in je oren.

Dichteres Maud Vanhauwaert liet zich door vijf Knokse kunstwerken inspireren tot het schrijven van evenveel gedichten onder de noemer ‘Op een zucht van de zee’. Wandel vanaf het Van Bunnenplein langs de kustlijn en bekijk de werken van Catherine François, Jean-Michel Folon, Franz West, Kris Martin en Thomas Lerooy terwijl je Vanhauwaerts woorden leest of beluistert via de voorziene QR-code. De laatste versregels van elk gedicht vormen er op zichzelf nóg eentje.

Een flyer met de gedichten en de QR-code is op te pikken in de bibliotheekfilialen en het toerismekantuur van Knokke-Heist alsook te downloaden via myknokke.be

MARITIEME VERKENNINGSTOCHT in OOSTENDE

Deze wandeling laat je kennis maken met maritiem Oostende.

Geen zee zonder vaart. Voor wie zich deze zomer graag verdiept in het maritieme aspect van de koningin der badsteden, is deze wandelroute met vijftien zeevaartstops een must. Vertrek aan de bekende driemaster Mercator uit 1932, neem een door Roger Raveel vormgegeven veerboot richting Oosteroever, staar omhoog naar de 65 meter hoge vuurtoren Lange Nelle en vergeet geen verse garnalen op te pikken aan de beroemde Vistrap. Wist je trouwens dat die laatste áltijd open is, behalve op Kerstmis, nieuwjaarsdag en bij storm?

Haal je routekaart op bij toerisme Oostende. Meer info via visit.oostende.be

Op feeling.be vind je de hele zomer lang alle hotspots bij onze buurlanden, het mooiste logies en nog veel meer genietadresjes op wondermooie bestemmingen. Kortom wij helpen je om het beste uit je zomer te halen. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content