Wow: deze boekenwinkel heeft een heel cool design

Boekenwurmen, opgelet. Als je deze boekenwinkel ziet, wil je stante pede een reisje naar China boeken. Want deze prachtige boekenwinkel vind je in Zhen Yuan, een plaats in China. Extra goed nieuws: is je reispartner niet echt wild van boeken? Dan wilt die toch een bezoekje brengen hier, want het design is écht heel cool. Wij zetten een bezoekje naar deze boekenwinkel alvast op onze wishlist.

In de boekenwinkel van Zhongshuge Yangzhou vind je onder andere reflecterende tunnels van boeken en een ruimteschip uit boeken. De ontvangsthal bestaat namelijk uit muren vol boeken die zich krommen over de hal zoals een brug over water, de zwarte glazen vloeren zorgen voor de reflectie. “Boekenplanken aan beide kanten verlengen de skyline met elegante bogen, zoals een brug over water, daarmee wordt een denkbeeldige brug gecreëerd tussen lezers en boeken”, klinkt het bij het bedrijf.

Inspiratie

Het ontwerp komt van XL-Muse, een ontwerpbureau uit Shanghai. De inspiratie haalden ze uit het web van rivieren en bruggen die ooit zorgden dat de stad een belangrijk commercieel centrum werd.

Binnenkijken in coole Chinese boekenwinkel

Zag je ook al deze beelden van het Natuurmuseum in Washington?

Meer over cultuur of boeken:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content