Advertorial

Droom je van flexibeler werken of studeren? Volg deze 3 eenvoudige stappen

Samen met MSI

Yes, we mogen weer! We mogen weer dansen op een feest. We mogen naar evenementen, binnen en buiten. Én we mogen voor werk en studies ‘ons kot’ weer uit. Klinkt een loopbaan of studentenleven als ‘digital nomad’, waarbij je niet tussen dezelfde vier muren hoeft te werken of te studeren, je als muziek in de oren? Wij geven je de 3 stappen hoe je dat klaarspeelt.

Het ‘oude’ leven met al zijn geneugten komt stapje voor stapje dichterbij. Toch hoeven we bepaalde gewoontes uit de coronatijd lang niet zomaar overboord gooien, maar kunnen we er net uit leren. Zo ontdekten velen de deugden van een hybride vorm van werken en studeren, als een combinatie van fysieke ontmoetingsruimten, werkplekken die je onderweg kunt boeken en gebruiken, thuiskantoren en hippe koffiebars. Prikkelt het om verder zo te studeren, te werken, kortom te leven als zo’n ‘digital nomad’? In 3 eenvoudige stappen kan het jouw werkelijkheid worden.

Stap 1: De juiste job(vereisten)

Alles begint natuurlijk met je job- en/of studiekeuze. Een zelfstandige video-editor heeft meer vrijheden op het vlak van hydride werken dan pakweg iemand die voor de klas staat. Een student architectuur kan elk creatief hoekje opzoeken voor dé tekening van het jaar, waar een student chemie in een labo aan de weg timmert. Hecht je dus belang aan vrijheid om je job of studie in te vullen waar en wanneer je dat zelf wil? Denk dan goed na over je carrièrepad en overweeg eventueel een carrièreswitch die dat toelaat. Sluit je ogen en beeld je in dat je je ’s morgens met je laptop neervlijt op een plek naar keuze en met een koffie naar wens, om zo je creatieve geest te voeden. Voelt dat goed? Ga er dan voor!

Stap 2: De juiste plekjes

De parking van de je lokale winkel of een industrieterrein? Nee, daar zul je over het algemeen je creativiteit geen energieke boost kunnen geven (tenzij dat je ding is, dan is het uiteraard oké). Architecten, studenten muziek, fotografen, contentcreateurs en andere creatievelingen weten hoe het voelt om op het juiste plekje te vertoeven om zo de ideeën te laten binnenstromen. Een hotspot op een exotische bestemming kan wonderen doen om je carrière te lanceren. Een idyllisch stadspark kan voor een vrije mindset zorgen als je aan je thesis werkt. Minstens even belangrijk: het sociale contact bij een studeer- of werkplek. Ga voor coworkingspaces waar je met gelijkgestemde zielen over werk, studies en leven kunt filosoferen.

Stap 3: De juiste tools

Dromen, fantaseren, brainstormen, ontdekken en creëren: allemaal goed en wel, maar niets is storender tijdens een creatieve rush dan hardware die je niet stante pede op je wenken bedient. Wil je een middagje blootvoets op het Noordzeestrand zitten tokkelen? Dan heb je niet meteen een stopcontact in de buurt en moet je dus kunnen rekenen op een laptop met een lange batterijduur. Hop je als student tussen kot, campus en hotel mama? Dan wil je op al die plaatsen – én onderweg op bus en trein – vlot kunnen werken. Bovendien is het niet handig om dan een loodzwaar toestel mee te zeulen.

Het innovatieve laptopmerk MSI gooit al zijn troeven op tafel om aan al die behoeften te voldoen. MSI richtte zich de voorbije jaren vooral op laptops om de zwaarste games mee te spelen. Het merk doet dat met een combinatie van performante processors, een meer dan gemiddeld intern geheugen en hoogstaande grafische kaarten. Die koppelt MSI nu aan een fijnbesnaard design voor ‘digital nomads’ die hip voor de dag willen komen én vlot willen werken met de meest veeleisende creatieve software, waar ze ook zijn. MSI bracht voor hen de Creator Z16 op de markt, een razendsnelle, uiterst betrouwbare én trendy laptop, die power en snelheid koppelt aan gebruiksgemak en beauty. De laptop is vederlicht en de batterij kent een bovengemiddelde levensduur. Go for it!

Ontdek hier alles over de laptop Creator Z16 van MSI.