Advertorial

Duurzaam leven... goed voor het milieu, beter voor jou!

Samen met BRITA

Wat goed is voor het milieu is ook beter voor jou. De klassiekers zoals recycleren, zonnepanelen of dubbele beglazing laten plaatsen kennen we al, maar duurzaam leven begint ook bij goede zorgen voor jezelf. En dat is gemakkelijker dan je denkt!

5x tips

1. Bestel een praktisch vegetarisch kookboek. Zo heb je inspiratie in huis om te experimenteren met plantaardige gerechten. Niet alleen super lekker en gezond maar ook veel beter voor het milieu want de impact van de vleesproductie is enorm. Om je een idee te geven: één kilo rundsvlees staat qua broeikasgasuitstoot gelijk aan 180 kilometer autorijden. Reden genoeg dus om wat vaker een vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Een selectie van de populairste vegetarische kookboeken vind je hier.

2. Breng je lichaam en geest weer in balans. Er bestaan talloze apps en tutorials die je aanzetten tot meer bewegen, die je helpen met mediteren of die helpen om gezonder te eten en voldoende water te drinken. Door gezonder in het leven te staan, krijg je meer energie en ga je als vanzelf vaker te voet of met de fiets op stap. Win-win voor de planeet en voor je lichaam!

3. Overweeg om een regenton te installeren als je er de ruimte voor hebt. Het is beter voor het milieu, beter voor je tuin én…het regenwater is ideaal om je haar te spoelen. Het bevat immers geen kalk waardoor je haar heerlijk zacht wordt. Spaar binnen je huishoudtoestellen door kalk en andere stoffen uit je kraanwater te filteren met een waterfilter.

4. Waarom geen kruidenbak of -tuintje aanleggen? Verse kruiden smaken en ruiken zoveel beter dan de ‘in plastic’ verpakte kruiden die je in de supermarkt koopt en die vaak een hele weg hebben afgelegd om daar te geraken. Verse kruiden hebben bovendien tal van gezondheids-voordelen en zijn goed voor de biodiversiteit.

5. Koop vanaf vandaag geen wegwerp waterflessen meer. Je bewijst er het milieu én jezelf een enorme dienst mee. Door je kraanwater te filteren met bijvoorbeeld een BRITA waterfilterkan verkrijg je heerlijk smakend drinkwater en vermijd je een hoop overbodig plastic. Je hoeft ook niet langer met flessen te sjouwen en doordat je altijd zacht en fris water voorhanden hebt, ga je automatisch meer drinken waardoor je makkelijker aan de aanbevolen anderhalve liter water per dag komt. Waar wacht je op?

De voordelen van een BRITA waterfilterkan

  • Altijd heerlijk zacht water binnen handbereik omdat kalk, chloor en andere smaakverstorende stoffen uit kraanwater gefilterd worden
  • Ecologisch én handig (geen plastic afval en geen gesleur met flessen)
  • Veel voordeliger dan flessenwater
  • Gefilterd BRITA water is de perfecte basis voor aromatische koffie en heldere thee
  • Groenten gekookt in BRITA gefilterd water zijn frisser en smakelijker
  • De BRITA filterpatronen zijn volledig recycleerbaar en kan je inleveren bij de verdeler

Ontdek alles over de BRITA waterfilterkan op www.brita.be