12 x de beste viswinkels in Nieuwpoort, Oostende & co.

Hier verkopen ze de lekkerste verse vis van de hele Belgische kust, van Knokke over Oostende en Nieuwpoort tot De Panne!

Wie langer dan een paar dagen aan de Belgische kust verblijft, gaat waarschijnlijk niet elke dag op restaurant. Zelf een potje koken dus. Maar waar haal je de beste zeetong, kabeljauw en tarbot? Bij de betere viswinkel natuurlijk. Dit zijn (in willekeurige volgorde) de beste viswinkels in Nieuwpoort, Oostende en de rest van de Belgische kust volgens onze foodexpert Evelien Rutten.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen.

Dit zijn de 12 beste viswinkels in Nieuwpoort, Oostende & co.

1. ’t Vispaleis – Oostende

Foto: Duncan de Fey

Gianni Cornette baat in Oostende samen met zijn ouders ’t Vispaleis uit. De viswinkel begon als Ter Streep, en werd opgericht door Gianni’s grootvader in 1969. In 2016 werd de winkel vernieuwd en werd de oppervlakte drie keer groter. Sinds 2018 hebben ze ook een chef in dienst die de zeer populaire vers bereide maaltijden voor zijn rekening neemt.

Alfons Pieterslaan 20, Oostende.

 

2. Viswinkel Gaetane – Nieuwpoort

Heerlijke seizoensvis, recht uit de zee. Bij viswinkel Gaetane in Nieuwpoort wordt je favoriete vis ook vakkundig en graatloos gefileerd. Ook alle ingrediënten voor een zeevruchtenschotel, visfondue of -gourmet zijn hier verkrijgbaar.

Kaai 35, Nieuwpoort.

3. Viswinkel De Cierk – Oostende

Foto: Nick Decombel.

De Cierk is niet zomaar een viswinkel, maar een ware ‘belevingswinkel’ met Fish&Food Market in Oostende, waar je vis van de korte keten vindt. Ze hebben immers eigen vissersboten, waarmee vis recht uit de zee naar de viswinkel wordt gebracht.

Maritiem Plein 10, Oostende.

4. De Nieuwpoortse Vistrap – Nieuwpoort

De Nieuwpoortse Vistrap is een echt instituut aan onze kust. Vanuit heel Europa wordt hier dagelijks extreem verse vis geleverd. Dit is een groothandel waar veel restaurants hun verse vis inslaan, maar particulieren kunnen hier gelukkig ook terecht.

Ambachtstraat 13, Nieuwpoort.

5. Viswinkel Irma – Knokke

Foto: Duncan de Fey

Cathy Van Acker runt al 32 jaar deze viswinkel in Oud-Zoute, die in 1936 werd opgestart door haar overgrootmoeder Irma. Doordat ze een beetje uit de richting liggen, hebben ze voornamelijk een vast cliënteel uit de buurt. Viswinkel Irma ligt in een heel leuk ‘hoekje’. Er is een bakker, groentenwinkel, slager, viswinkel en een bloemenwinkel: allemaal gezellig naast elkaar. Het aanbod is vrij traditioneel: tong, zalm, lotte, kabeljauw,… allemaal van vaste leveranciers die Cathy door en door kent. Ook voor bereide gerechten zoals paling in ’t groen, bisque en garnaalkroketten kun je hier terecht.

Emile Verhaerenlaan 24, Knokke.

6. Vishandel Luk – Oostende

Uiteraard kun je in deze viswinkel in Oostende terecht voor verse vis en zeevruchten, maar bij Luk staan ze ook aan te schuiven voor de huisbereide gerechten: vissoep, slaatjes en zelfs een zeer populaire, steengoede sushibox.

Groentemarkt 14, Oostende.

7. Viswinkel Mare Nostrum – Koksijde

Dit is de ‘Dierendonck’ van de viswinkels, met een topassortiment vis voor echte foodies. In viswinkel Mare Nostrum vind je nog echt zeldzame delicatessen, zoals roggenlever, alsook een zeer uitgebreid aanbod oesters.

Strandlaan 321, Koksijde.

8. Viswinkel Placide – Oostduinkerke

Foto: Duncan de Fey

De jonge John Valdez volgde hotelschool om chef te worden. Na een stage bij Wout Bru in de Ardennen miste hij de kust zo hard dat hij terugkwam en bij Carcasse in Sint-Idesbald ging werken. Op een avond na de service kreeg hij echter een ingeving: hij wilde een viswinkel beginnen. Zijn vader helpt hem door de vis aan te kopen in de vismijn. Voor de rest doet John alles zelf bij Placide: de verkoop, de opruim én de bereiding van de takeawaygerechten. Naast de favoriete vissen van de kust – tong, tarbot, kabeljauw en zalm- probeert John altijd minstens twee minder bekende vissoorten aan te bieden, zoals lom of hondshaai.

Albert I laan 69, Oostduinkerke.

9. Viswinkel Westhinder – Zeebrugge

Vlakbij de visveiling van Zeebrugge kun je naar viswinkel Westhinder. Niet enkel verse vis, ook schaal- en schelpdieren zijn hier van uitmuntende kwaliteit. Hier kom je voor de vakkennis.

Vismijnstraat 20, Zeebrugge.

10. Viswinkel Depaepe – Knokke-Heist

Al vijf generaties lang wordt viswinkel Depaepe in Knokke-Heist met veel passie en know-how gerund door dezelfde familie. Bestel hier een visbanket (mét Noordzeekreeft) of laat je verleiden door de verse garnaalkroketjes.

Knokkestraat 20A, Knokke-Heist.

11. Viswinkel Simonne – Blankenberge

Bij de populaire viswinkel Simonne in Blankenberge ben je in goede handen: de zaakvoerder komt namelijk zelf uit een familie van reders. Hun specialiteiten zijn Franse wulken en IJslandse riddervis.

Van Maerlantsstraat 26, Blankenberge.

12. Viswaren Bonnet – Oostende

In viswinkel Bonnet in Oostende wordt gefocust op duurzaam gevangen vis van hoge kwaliteit, aangekocht zonder tussenpersonen. In de toonbank liggen enkel topproducten.

Haringstraat 142-144, Oostende.

Op zoek naar nog nog meer tips om alles uit je vakantie te halen? Ontdek hier alle artikels uit Feelings grote zomerplan. Wil je geen enkele update meer missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Lees ook

 

 

 

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content