Home Lifestyle Food 5 dingen die je best niet bestelt op restaurant

5 dingen die je best niet bestelt op restaurant

5 dingen die je best niet bestelt op restaurant

Ga jij lekker op restaurant? Genieten. Maar volgens verschillende chef-koks houd je best rekening met de volgende tips.

 

1. Bestel geen vis op maandag

Niets zo lekker als een heerlijk stukje vis. Maar bestel hem liever niet op maandag. De meeste restaurants bestellen op donderdag of vrijdag verse vis om voldoende te hebben voor het drukke weekend. Tegen maandag is de vis niet meer zo lekker omdat hij maar drie dagen écht vers blijft. Echt zin in vis? Vraag dan aan de ober waar hij vandaan komt en wanneer hij was gevangen en geleverd. Wil je zelf aan de slag met vis, probeer dan een van deze recepten uit ‘Gone Fishing’. 

2. Ga niet voor ‘Wagyu’ of ‘Kobe’

Wagyu en kobe zijn lekker, maar heel zeldzaam. En daarom bijzonder duur. Ze worden geserveerd in heel kleine porties aan een extreem hoge prijs. Bovendien gaat het vaak om imitatievlees om de prijs te drukken. Kies dus liever een andere soort vlees. Wil je je gasten imponeren, probeer dan deze heerlijke Ierse lende.

Lees ook: 4 x de beste nieuwe restaurants in Antwerpen

3. Kies niet voor kip

Chefs raden om niet meer voor kip te kiezen. “Vaak is kip te duur en het is niet creatief”, klinkt het. Bovendien worden vaak dubbele of zelfs driedubbele porties geserveerd, dat maakt dat klanten zich overeten. Niet goed voor de gezondheid dus. Ga op restaurant zonder je zorgen te maken over de weegschaal, lees hier de tips.

4. Ga voor de specialiteit

Vaak zijn chefs gespecialiseerd in een bepaald type keuken. Volgens chefs kun je maar beter voor die specialiteiten kiezen. Bestel dus geen vlees in een visrestaurant, salade in een pastazaak of kip in een steakhouse. Genieten van een stuk vis? Probeer dan een van deze visrestaurants aan de kust.

Lees ook: 5 hippe food hotspots

5. Eet je steak niet goed doorbakken

Heel wat chefs pleiten voor een ‘niet goed doorbakken steak’. De reden is vooral de kwaliteit, al het werk van boeren en slachters gaat verloren door de steak helemaal te doorbakken. Verander ook nooit iets aan het recept van de chef (tenzij je allergieën hebt). Want die doen erg veel moeite om een verfijnde samenstelling van smaken te maken. Maar door aanpassingen te doen, verander je dat.

Meer over food & restaurants:

SOURCE: Delish