5 wetenschappelijke redenen waarom chocolade zo goed voor je is

Het is weer Pasen, de kans is groot dat je naast lamsvlees en gekookte eitjes ook heel wat chocolade verorbert. Wij hebben goed nieuws, want dit zijn 5 redenen waarom chocolade gezond voor je is. Begin die eieren en hazen maar te zoeken!

1. Chocolade maakt je gelukkig

In chocolade zit er fenylethylamine,  een stofje dat je lichaam aanmaakt als je verliefd bent. Dankzij dat stofje komen dan weer endorfines vrij in je hersenen. En laten we eerlijk zijn: een beetje extra geluk kunnen we wel gebruiken deze dagen.

2. Het is goed voor je hart en bloedvaten

Donkere chocolade voorkomt dat witte bloedcellen zich vasthechten aan de rand van aderen en zo aderverkalking teweeg brengen. Het werd bevestigd in een wetenschappelijke studie uit 2014 in het FASEB Journal.

3. Chocolade beschermt je huid en hersenen

In donkere chocolade vind je flavonoïden die je huid beschermen tegen schade door de zon. Naast zonnecrème smeren, mag je dus ook gerust een stukje chocolade eten. Diezelfde flavonoïden werken ontstekingsremmend en zouden geheugenverlies bij ouderen tegengaan.

4. Als je het slim eet, is het een gezond tussendoortje

Laat een klein blokje donkere chocolade 20 minuten voor je maaltijd op je tong smelten, je hersenen laten hormonen vrij die je een verzadigd gevoel geven. Herhaal nog eens  na de maaltijd en je zou minder gemakkelijk naar tussendoortjes grijpen. Bovendien zou het de inuslinegevoeligheid verbeteren en zo de kans op diabetes type 2 verminderen. Mindful eten en genieten dus.

5. Het vermindert de kans op een beroerte

In 2012 ontdekten onderzoekers in Finland dat chocolade eten, het riscio op een beroerte doet afnemen met gemiddeld 17%. Neem dus gerust nog een paaseitje, doe het voor je gezondheid.

Meer gezonde tips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content