5 x cocktails in Gent

Een avondje Gent op de planning? Op deze 5 plaatsen vind je heerlijke cocktails. 

Cocktails gaan drinken in Gent is een goede manier om je avond gezellig in te vullen. De stad van de stroppendragers en de Buffalo's heeft dan ook een uitgebreide keuze aan cocktailbars. Wij zochten de 5 leukste adresjes voor je uit.

1. Jigger's

Het interieur van Jigger's is geïnspireerd op de periode van de drooglegging in de Verenigde Staten, toen alcohol verboden was maar bars stiekem wel nog alcoholische dranken verkochten. Deze gezellige cocktailbar biedt een uitgebreide keuze aan kwalitatieve cocktails aan, geshaket door het ervaren team. Als je niet goed weet wat kiezen, helpen ze je aan de hand van je persoonlijke voorkeuren graag met het uitkiezen van een heerlijke cocktail.

Jigger's Gent

Jigger's, Oudburg 16, 9000 Gent – www.jiggers.be

2. Polé Polé Café

Het Polé Polé Café – ook bekend van het gelijknamige festival tijdens de Gentse Feesten – is een Afrikaans geïnspireerde cocktailbar. Polé Polé Café serveert exotische cocktails op de tonen van zuiderse muziek. Het Polé Polé Café is een fenomeen in Gent en het is er vaak zoeken naar een plaatsje.

Polé Polé Café Gent

Polé Polé Café, Lammerstraat 8, 9000 Gent

3. Hasta Mañana

Van hetzelfde Polé Polé festival en bovendien in dezelfde straat als het Polé Polé Café vind je de tapas- en cocktailbar Hasta Mañana. In deze cocktailbar zijn de Spaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden duidelijk te zien en te proeven. Naast een uitgebreide cocktailkaart, biedt Hasta Mañana zijn klanten ook heerlijke tapas aan. 

Hasta Mañana Gent

Hasta Mañana, Lammerstraat 19, 9000 Gent

4. Old Fasioned

Old Fashioned is een trendy cocktailbar die zich onder grond bevindt. Je wordt hier onmiddellijk naar het Amerika van de jaren '20 en '30 gekatapulteerd. De kaart is uitgebreid en bevat zowel vernieuwende en originele cocktails als klassiekers. 

Old Fashioned Gent

Old Fashioned, Hoogpoort 19, 9000 Gent – www.old-fashioned.be

5. Limonada

Limonada is een cocktailbar in hartje Gent waar je verwelkomd wordt in een trendy lounge interieur. Er is een grote keuze aan cocktails, die bovendien vaak in een origineel glas geschonken worden. Op tijd zijn is de boodschap, want de bar is erg populair, en daarom is een tafel vinden soms een uitdaging.

Limonada Gent

Limonada, Heilige Geeststraat 7, 9000 Gent

Mix jij liever je eigen cocktails? Klik hier en ontdek of een van deze Franse aperitieven iets voor jou is. Probeer jij wat af te vallen en zijn avondjes bij vrienden vaak een killer voor je lijn? Klik dan hier en maak zelf heerlijk verfrissend infused water.

Lees ook: 

5 adressen voor een heerlijke gin

Deze heerlijke champagne-cocktail moet je uitproberen

Zo helpt rode wijn je bij het afvallen

Partner Content

Gesponsorde content