Guilt free maar toch héérlijk eten? Daarvoor moet je maar in één stad zijn: Antwerpen. Je vindt er gezonde pizzeria’s, kraakverse sushi en handgemaakt zuurdesembrood (om nog maar van het ‘Pascale Naessens’-restaurant te zwijgen). Waar je daarvoor moet zijn? Wel hier!

Guilt free pizza’s bij Standard

Op de vernieuwde PAKT-site in Antwerpen vind je vanaf nu Standard. Niet de voetbalploeg, wél een overheerlijk restaurant met lichtverteerbare en suikervrije zuurdesempizza’s als blikvanger. Daarnaast eet je er ook frisse salades met verse, biologische groenten en kruiden vanop het dak. In overleg met ‘boer Bram’, worden er ook wat minder voor de hand liggende groenten gekweekt zoals warmoes, koolrabi of boerenkool. Geen vast menu dus, maar een verrassende kaart die geregeld verandert op het ritme van de seizoenen. ELKE DAG klokslag 17u verwelkomt Standard iedereen met een Standard Apero (met free fingerfood)! Nòg een reden om zeker langs te gaan dus ;-).

Standard – Regine beerplein 1, 2018 Antwerpen

Izumi

Geen ovenverse pizza, wél kraakverse sushi in een van de oudste Japanse restaurants van ‘t Stad. Zet je aan de sushibar en kijk hoe eigenaar Ed handrolls maakt. Impressionant!

Izumi – Beeldhouwersstraat 44 , Antwerpen

Emma’s Kitchen

Emma’s Kitchen is een gezond fastfood restaurant in Antwerpen waar je binnen een paar minuten super healthy kan eten à la Pascale Naessens. Niet dat de Vlaamse gezondheidsgodin hier persoonlijk iets mee te maken heeft, maar er wordt wél volgens haar principes gekookt. Dus géén koolhydraten in combinatie met eiwitten. Wil je toch wat rijst of pasta eten, kan je het natuurlijk wel apart bestellen.

Emma’s Kitchen – Groendalstraat 14, Antwerpen

Moss

Moss is hét lunchadresje waar je lekker en gezond kan eten, maar dan wel met een zekere fond. Deze Ottolenghi-style organic ontbijt- en lunchzaak ligt naast sterrenrestaurant L’Epicerie du Cirque en Bar Palmier, eveneens zaken van het topkoppel achter Moss: Dennis Broeckx en Ellen Destuyver.

Moss – Volkstraat 11, 2000 Antwerpen

Aldo

Mensen van overal in de stad komen voor het artisanaal lekkers naar Aldo. Geen pistolets hier, wel handgekneed zuurdesembrood, krokante baguettes épi en heerlijke viennoiserie. Wij vinden Aldo ook meteen de mooiste bakkerij van ’t Stad: blauwwit gestreepte houten toog, betonnen vloer, rieten mandjes en een open atelier waar je de sympathieke Aldo aan het werk ziet.

Aldo – Lange Leemstraat 388, Antwerpen

Places to be in ‘t Stad