5 x veggie vriendelijk genieten aan zee

Evelien Rutten

Tegenwoordig bestaat je gezelschap wel eens regelmatig uit één of meerdere vegetariërs of veganisten. Daarom zijn veggie opties altijd welgekomen. Ben je op zoek naar restaurants en delicatessenzaken aan zee waar je ook als vegetariër en/of veganist aan je trekken komt? Met dit lijstje blijf je niet op je honger zitten.

Dit artikel maakt deel uit van het zomerplan van Feeling, een hele reeks artikels vol inspiratie om er een onvergetelijke zomer van te maken. Klik hier om alle artikels te ontdekken. 

BOÎTE: SHARING IS CARING

Bij Boîte in Sint-Idesbald kan je verschillende gerechtjes delen, vlees, vis of veggie!

Waar ga je eten wanneer je ene vriendin het liefst vegetarisch eet, de andere in haar eentje een hele steak kan verorberen en jij er zo’n beetje tussenin zit? Dan is Boîte in Sint-Idesbald een leuke optie. In een eigentijds interieur met veel aardetinten en tactiele houten accenten, bestel je verschillende hapjes en gerechten die je ook kunt delen. Alles ziet er oogstrelend uit, is vers en lekker klaargemaakt. Wedden dat er gevochten wordt voor de bloemkool met erwtjes, amandel en citroen?

Oostendelaan 1, 8670 Sint-Idesbald. uneboiteamanger.be

ORGANIC VISION: DEGUSTATIE EN RELAXATIE

Bij Organic Vision kan én vegetarisch lunchen én een massage -of relaxatiebehandeling krijgen.

Voor de ultieme ontspanning combineer je een gezond etentje met een wellness-sessie. Bij Organic Vision in Oostende kan het allebei. Na een rondjesauna en een massage gaan we uiteraard hongerig aan tafel. Het motto van deze zaak is: ‘Eet met plezier, met mate, op de juiste plaats en op het juiste moment’. Dat kunnen wij enkel beamen. Bovendien wordt hier lustig veganistisch gekookt. De kaart is klein en vooral lunchgericht, met bijvoorbeeld een bio-misosoep of chankonabe: seizoensgroenten met granen, wortel en bladgroenten in dashi, met tofu.

Mijnplein, 10, 8400 Oostende. organic-vision

PETIT COMITÉ: KLEIN MAAR VERFIJND

Gezellig tafelen, al dan niet vegetarisch, bij Petit Comité in De panne.

Als je zin hebt in een ongecompliceerde avond waar drankjes en babbelen centraal staan, zijn moderne tapas een uitstekende keuze. Petit Comité is een gezellige bar die gerund wordt door barvrouw Saskia. Bestel eerst een espresso martini of whiskey sour en schakel dan over op de hapjes, al dan niet vegetarisch of vegan.

Veurnestraat 53, 8660 De Panne. petitcomité.be

DELI 86: VLEESLOZE KLASSIEKERS

Zesentwintig jaar lang kon je in Knokke naar slagerij Gaspar. Enkele jaren geleden werd het aanbod aangevuld met vegetarische opties. De zaak werd onlangs overgenomen door de kinderen en is beetje bij beetje veranderd in een delicatessenzaak met louter vegetarische en/of veganistische opties – vaak typisch Vlaamse klassiekers, maar dan als vleesloze variant.

Sparrendreef 86, 8300 Knokke-Heist. @deli86knokke

LA VIE: LEVE SOULFOOD

Bij La Vie in Oostende vind je soulfoodeten en zijn er genoeg vegetarische opties.

Joicy Lee heeft Chinese roots, maar is een echte Oostendse. Bij La Vie kun je haar soulfoodgerechten proeven in combinatie met moderne cocktails. Joicy deed inspiratie op tijdens haar vele reizen en dat zie je weerspiegeld in het aanbod, dat vnl. Aziatisch en Mexicaans getint is. Op de kaart staan verschillende vegan opties.

Kadzandstraat 14, 8400 Oostende. lavie-oostende.be

Op feeling.be vind je de hele zomer lang alle hotspots bij onze buurlanden, het mooiste logies en nog veel meer genietadresjes op wondermooie bestemmingen. Kortom wij helpen je om het beste uit je zomer te halen. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content