Home Lifestyle Food 6 heerlijke restaurants in Antwerpen

6 heerlijke restaurants in Antwerpen

6 heerlijke restaurants in Antwerpen

Zin in 'n tikje exotisch? Op zoek naar een plek om lekker te lunchen tijdens je shoppingmiddag? Wij selecteerden 6 heerlijke restaurants in Antwerpen. 

1. Bùn

De Vietnamese keuken is licht, gezond en subtiel. In Antwerpen kun je nu naar Bùn, een restaurant waar je aan de gemeenschappelijke tafel of de toog plaatsneemt. Op de kaart geen grote schotels, maar een lekkere verzameling kleine hapjes. Je kunt gewoon alles bestellen in halve porties en een hele avond genieten van alle gerechtjes die je worden voorgeschoteld. Van gedroogde inktvis (ja, lekker!), lenterolletjes met Brasvar-varken tot noedels met fishcakes.

Bùn, Sint-Jorispoort 22, 3000 Antwerpen

restaurant Antwerpen Bun

2. Vrijdag Visdag

Vrijdag Visdag begon als een oesterkraam op de markt en groeide uit tot een steeds populairder visrestaurant in Antwerpen (in een garage!), waar de mensen stonden aan te schuiven voor een plaatsje. Aanvankelijk alleen geopend op vrijdag, sinds een tijdje kun je er ook smullen van donderdag t.e.m. zondag.

Vrijdag Visdag, Lange Elzenstraat 75, 2018 Antwerpen

Vrijdag visdag restaurant Antwerpen

3. Love fish

Pal tegenover het MAS zit Love Fish, een project van het team van Radis Noir in Berchem. Love Fish breekt met alle klassieke patronen van een traditioneel restaurant. Je geeft zélf je bestelling door aan de kassa en de toog, wat erg efficiënt en tijdbesparend is. Ideaal als je geen zin hebt in urenlang tafelen, maar wél gezond wilt eten op een inspirerende locatie. 

De uitbaters streven ernaar om zo vers mogelijke vis (dagelijks geleverd, zelfs op zondag!) aan een zo scherp mogelijke prijs te serveren. Je krijgt dus een perfect gebakken vis naar keuze, telkens geserveerd met dezelfde garnituur: smeuïge puree, een lichte saus en krokante seizoengroenten. Géén frieten, want dat past niet in de gezonde filosofie. Het restaurant ademt een zomerse, maritieme sfeer uit, zeker als je plaatsneemt op het terras aan de jachthaven.

Love Fish, Godefriduskaai 12, 2000 Antwerpen 

Love fish restaurant Antwerpen

4. De Broodkeuken

De befaamde Antwerpse bakker Toon De Klerck, ex-patissier van Peter Goossens, sloot een deal met horecavrouw Sarah Spaanderman. Vooraan in haar nieuwe zaak verkoopt hij zijn brood en gebak. Achteraan installeerde zij een open keuken met 45 zitplaatsen waar ze naast broodjes ook salades, quiches en warme gerechten serveert. Samen vormen ze De Broodkeuken

Nachtraven kunnen er zelfs de hele dag ontbijten. Op het menu staat onder meer een hotdog met kippenworst en zoetzure groenten en een veggie burger met gesmolten kaas en guacamole. We proefden van een knapperige baguette belegd met pittige mayonaise, oosters gemarineerde kip, fijngesneden wortelen en kool. Een broodje met een echte plus, rijkelijk belegd en evenwichtig van smaak. De bediening gebeurt zonder kapsones en met de glimlach.

De Broodkeuken, Hoogstraat 45, 2000 Antwerpen

Broodkeuken 1

5. Món

Món is de nieuwste brasserie van het Antwerpse Eilandje en de buurt van restaurant Lux , dat van dezelfde eigenaars is. Món vond onderdak in een gebouw uit 1685 dat minutieus werd gerestaureerd. Centraal in de keuken staat een Josper-houtskooloven uit Catalonië waarop onder meer rundvlees van eigen kweek wordt geroosterd. Worsten met originele vullingen komen uit eigen atelier. Op de kaart staan originele gerechten als stoofvlees met Triple d’Anvers, kroket van rivierkreeftjes en lamskoteletjes gekorst in Ceylonthee.

Món, Sint Aldegondiskaai 30, 2000 Antwerpen

restaurant Antwerpen Mon

 

6. Gist

Het was een publiek geheim dat Dario Puglia zijn Italiaanse restaurant Gigi Il Bullo in Antwerpen was ontgroeid en de stap naar een pure gastronomische keuken wilde zetten. Met Gist (kort voor Gigi Il Bullo) maakt hij zijn droom waar. Hij brengt er een frisse en oprechte keuken die rond zijn rijke jeugdherinneringen zijn opgebouwd. Een 3-gangenlunch kost € 25, een 3-gangendiner € 35.

Gist, Leopold De Waelstraat 9, 2000 Antwerpen

restaurant Antwerpen Gist
 

Lees ook: