6 superideeën voor een zomerse picknick

Een picknick plannen is veel meer dan alleen maar lekker eten klaarmaken. Denk maar aan verfrissende drankjes, een glaasje wijn of verrassende versiering. Leef je uit met deze originele ideeën voor een zomerse picknick om nooit te vergeten!

Met deze 6 ideeën wordt jouw picknick onvergetelijk!

1. Zet een hoop vrolijk gekleurde ballonnen rond je picknickdeken

Baken jouw plekje in het park af met een deken én... kleurrijke ballonnen. Zo creëer je een uniek en gezellig plekje om een hele namiddag bij weg te dromen. Voor een Instagramwaardige foto neem je beter te veel ballonnen. There is no such thing as too much!

picknick ballonnen

2. Steek stukken watermeloen op een friscostokje

Ijsjes neemenen om te picknicken? Niet zo'n goed idee. De kans is groot dat de ijsjes al gesmolten zijn wanneer je een goed plekje hebt gevonden en je deken hebt uitgespreid. Een goed alternatief: fruit op een stokje. Voor een echt ijsjeseffect ga je voor stukjes watermeloen op een friscostokje.

picknick watermeloen

3. Vul mason jars met verschillende gezonde drankjes

Naast lekker eten kan een verfrissende drankje natuurlijk niet ontbreken tijdens een picknick. Laat die frisdranken maar thuis want eens zo lekker en veel gezonder zijn mason jars gevuld met koud water en stukjes fruit. Ziet er ook nog eens 10 keer leuker uit! Kijk hier voor verfrissende combinaties.

Picknick Mason jar

4. Schrijf een lieve boodschap op de binnekant van de picknickdoosjes

Zin om romantisch te doen? Laat dan een lieve boodschap achter in een van de picknickdoosjes en verras je gezelschap!

picknick

5. Combineer je picknick met een winetasting

Nodig al je vrienden uit en ga samen picknicken om nieuwe wijnen uit te proberen. Super gezellig en zo kan je meerdere flessen meenemen. Nog wat lekkere hapjes erbij et voilà: een geslaagde picknick.

picknick winetasting

6. Origineel: ga eens voor een picknick-ontbijt 

Zin in iets anders? Ga dan in de voormiddag picknicken met een uitgebreid ontbijt. Zo vermijd je overvolle parken of te warme temperaturen. Met zo'n picknick-ontbijt start je je dag zeker goed.

picknick

Meer inspiratie:

Bekijk ons ons Pinterestbord: zomerse picknick-inspiratie

Of lees de leukste picknick accessoires

Partner Content

Gesponsorde content