6 toprestaurants waar groenten een ereplaats krijgen

Groenten krijgen een ereplaats nu meer en meer chefs er creatief mee omgaan. Vernieuwend én met respect voor de authentieke smaak: proef het zelf bij deze zes toprestaurants.

1. Fleur de Sel

Fleur de Sel

Chef Alex Verhoeven kweekt niet alleen zijn eigen groenten, maar ook een 30-tal soorten bloemen en kruiden. Hij maakt er in Fleur de Sel inventieve, evenwichtige gerechten mee.

Fleur de Sel – Turnhoutsebaan 189 – Kasterlee – 014/75.34.68.

2. Taste and Colours

Taste and Colours

Dirkjan Decock van Taste and Colours gebruikt enkel ambachtelijk gekweekte groenten van lokale leveranciers, aangevuld met 70 soorten kruiden en eetbare bloemen uit zijn tuin. Zijn gerechten zijn licht en speels met zuivere smaken.

Taste and Colours – Groeningelaan 22 – Kortrijk – 056/40.40.40.

3. Zeno

Zeno

Reinout Reniere is een kei met groenten. Hij maakt er in Zeno de meest spectaculair ogende en verrassende gerechten mee. 

Zeno – Vlamingstraat 53 – Brugge – 050/68.09.93.

4. ‘t Vlierhof

't Vlierhof'

"Recht vanuit de moestuin op het bord" is al meer dan 25 jaar het motto van Dominique Vreven, een van de pioniers van de groentekeuken. In 't Vlierhof gebruikt hij ingrediënten uit zijn grote moestuin om lekkere en gezonde gerechten klaar te maken.

’t Vlierhof – Hasseltsestraat 57A – Bilzen – 089/41.44.18.

5. Eat Love Tastings

Eat Love Tasting

De groenten voor Eat Love Tastings komen uit het stadstuintje van chef Nicolas Decloedt, aangevuld met de oogst van een viertal duurzame producenten.

Eat Love Tasting – Onderbergen 25 – Gent – 0486/800.100.

6. L’Air des Sens

L'air des sens

In een vorig leven was David Schulz filosoof, psycholoog en musicus. Bij L'Air des Sens kookt hij met liefde voor de natuur. Met (zee)groenten, wilde kruiden en wortels maakt hij gerechten als algen met gin-tonic, rode biet met gerookte paling en mierikswortelkwark en aardpeer met kriek lambik, bladpeterselie en Oost-Indische kers.

L'Air des Sens – Vincent Betsstraat 12 – 3 Zoutleeuw – 011/59.23.31.

Meer hippe en lekkere restaurants ontdekken? Klik dan hier of hier.


Lees ook:

4 x vegetarische gerechten die je in een mum op tafel tovert

3 verrukkelijke veggierecepten van Gert De Mangeleer

5 x lekker eten in Parijs

Partner Content

Gesponsorde content