7 x heerlijke visrestaurants aan onze kust

Ook zo’n fan van vis? Waar kan je lekkerdere en versere visgerechten eten dan aan onze Belgische kust? Wij zochten 7 adresjes voor je uit die meer dan de moeite waard zijn.

 

1. Tijdok (Zeebrugge)

Bij Tijdok heeft men nog respect voor de vis, die bovendien vakkundig wordt klaargemaakt. Tijdok is een gezellig en familiaal restaurant waar je vis kunt gaan eten die de dag zelf nog gevangen werd.

Tijdok, Belgische kust, seafood, visrestaurant

Tijdokstraat 16, 8380 – www.tijdok.be

 

2. De Kombuis (Zeebrugge)

In dezelfde straat als Tijdok bevindt zich het sympathieke restaurant De Kombuis. Hier kan je zowel terecht voor een snelle hap als voor een totale restaurantervaring. Van gebakken sliptongetjes, kabeljauw met mousselinesaus tot tomaat-garnaal, alle klassieke visgerechten krijg je hier op je bord.

Kombuis, Zeebrugge, Belgische Kust, visrestaurant, seafood

Tijdokstraat 4, 8380 Zeebrugge – www.dekombuis.be

 

3. Toi moi et la mer (Oostende)

De naam van visbrasserie Toi moi et la mer alleen al laat je helemaal wegdromen. Deze Oostendse brasserie met zicht op zee timmert al enkele jaren aan een eigen culinair parcours dat de moeite loont om te ontdekken.

Toi moi et la mer, Oostende, Belgische kust, visrestaurant, seafood

Albert I-promenade 68, 8400 Oostende – www.toimoietlamer.be

 

4. Bistro Mathilda (Oostende)

Bistro Mathilda is het adresje voor viskunst op hoog niveau. Dit visrestaurant ligt vlakbij het Casino Kursaal van Oostende. Gerechten zoals zeeduivel met zuring, postelein, zure room en citrus staan hier op de kaart. Hier vind je de typische noordzeekeuken dus, maar dan naar een hoger niveau getild.

Mathilda, seafood, visrestaurant, Belgische Kust, Oostende

Leopold II-Laan 1, 8400 Oostende – www.bistromathilda.be

 

5. De Oesterput (Blankenberge)

De Oesterput is een echte klassieker aan de Belgische kust als het op visrestaurants aankomt. Dit gezellige restaurant bestaat intussen al meer dan 130 jaar en heeft z’n sporen zeker verdiend. Hier wordt heerlijke vis geserveerd in een nostalgisch kader. Om te gaan eten in De Oesterput heb je trouwens geen reservatie nodig.

Oesterput, vis, seafood, visrestaurant, Belgische kust

Wenduinse Steenweg 16, 8370 Blankenberge – www.oesterput.com

 

6. Imperial (De Panne)

Imperial staat garant voor een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Daarom zijn kinderen er ook meer dan welkom. Vis- en schelpdieren staan hier uiteraard centraal op de menukaart. Imperial ligt vlak aan de zeedijk en is dus de ideale uitvalsbasis voor een heerlijk hapje aan de kust.

Imperia, De panne, Belgische kust, seafood, visrestaurant

Leopold I Esplanade 9, 8660 De Panne – www.imperialdepanne.be

 

7. Vistrap (Oostende)

Vistrap in Oostende is een cultureel en culinair monument. Dagelijks wordt hier verse vis gelost door de Oostendse vissers. Bij Vistrap ben je aan het juiste adres voor heerlijke garnalen uit het vuistje. Ook wie houdt van een gezellige ambiance, komt bij deze open lucht vismarkt ongetwijfeld aan z’n trekken.

Oostende, Vistrap, seafood, Belgische kust, verse vis

Visserskaai Oostende

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content