Je geeft graag een lekker drankje cadeau, maar komt deze keer liever niet met een ‘gewone’ fles wijn? Heel wat drankjes zitten voor de feestdagen in een extra feestelijk jasje en zijn daarom nog leuker om te krijgen. Cheers!

Voor de kunstliefhebber

De Camparia Art Box ziet er niet alleen heel cool uit, met de aankoop steun je ook de kunstsector. Op de limited editon geschenkdozen staat een kunstwerk van een Belgische artiest afgebeeld. Per verkochte geschenkdoos gaat een deel van de opbrengst naar de vzw Brussels Museums. Met een Campari Art Box kan je dus iemand verrassen met een origineel cadeau, terwijl je er ook een sector mee steunt die dat vandaag extra hard nodig heeft. 

Keuze uit vijf verschillende ontwerpen van kunstenaars – €24,50 – Campari Creates

Voor je vriendinnen

Die gezellige kerstdrink met de vriendinnen zal helaas even uitgesteld moeten worden. Maar dat wil niet zeggen dat jullie niet kunnen drinken uit jullie eigen kot. Deze Rosé Nice van Bernard Massard is fruitig en de fles is heerlijk girly.

Rosé Nice – Bernard Massard – €14,98 – Verkrijgbaar via de webshop

Voor de wijnliefhebbers

Wil je graag genieten van lekkere wijn en tegelijkertijd iets bijleren over de wijnen, dan komt Wijnen Moniez met een oplossing. Sommelier Erwin selecteert de meest geschikte wijnen voor jou. Bij een abonnement van zes maanden krijg je gratis webinars, afgestemd op jouw wijn. Kies je voor de formule van een jaar, dan krijg je er zelfs een gratis maand bij.

Wijnabonnement – Wijnen Moniez – Vanaf € 115,50 – beschikbaar in de webshop

Voor de retro lover

Met een fles Veuve Clicquot zit je altijd goed. Dit najaar pakt het champagnehuis uit met een metalen giftbox in de vorm van een metalen cassette.

Veuve Clicquot ‘Tape Box’ giftpack – Onder andere verkrijgbaar bij Stokerij De Moor voor €59,50

Voor de ginliefhebber

De flessen en geschenkdozen van het Italiaanse GINARTE zijn altijd pareltjes, en dat is deze keer niet anders. De fles – deze keer in het teken van Frida Kahlo – is de droom van de ginliefhebber.

Gin – GINARTE – Onder andere verkrijgbaar bij La Bottega – € 48

Voor wie niet van alcohol houdt

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van alternatieven voor wie liever geen alcohol drinkt. Gimber is een van onze favorieten. Met een mix van gember, citroen, kruiden en specerijen is het perfect voor wie geen kater wil. En voor de feestdagen is er een coole giftbox.

Cadeaupakket Gimber – € 51,95 – Verkrijgbaar via de webshop

Voor de muziekliefhebber

Een lekkere fles wijn en een goede plaat zijn de perfecte combinatie. Dat weten de Gentse Alec en Aimee zelf ook. Met Objects & Sounds bieden ze plaatjes aan die passen bij je gemoed. Aan Griet van SIP vroegen ze om daar de perfecte wijn bij te zoeken. Deze ‘lost in dreams’ leek ons een leuke, maar ook ready for action is misschien toepasselijk.

Record & Wine kit – SIP & Objects & Sounds – Vanaf € 41

Voor de bierliefhebber

Voor de bierliefhebber is er sinds kort Vlotter, een streekbier op ambachtelijke wijze gebrouwen in de dorpsbrouwerij ‘De Klem’ in Niel. Deze goudgele tripel blijkt bovendien te beschikken over een groen karakter. Zo is het zachte doordrinkbier gemaakt van 100% biologisch gerstemout en échte Belgische hop. Nog een plus: het biert is de creatie van de sociale onderneming Vlotter, zij geven mensen met een fysieke of mentale beperking een duurzame werkplek. Nog een reden nodig? Voor de feestdagen is er een speciale verpakking met een Vlotter glas.

Te koop voor €14,90 in de webshop van Handymade.

Meer cadeautips: