Home Lifestyle Food Antwerpen Proeft: Antwerps foodfestival aan de Schelde

Antwerpen Proeft: Antwerps foodfestival aan de Schelde

Antwerpen Proeft: Antwerps foodfestival aan de Schelde

Binnen enkele dagen is het weer zover: van 9 tot 12 mei strijkt het gastronomie-event Antwerpen Proeft voor de zevende keer neer in de binnenstad van Antwerpen.

Wat mag je deze editie verwachten?

Eerst en vooral voerde de organisatie enkele veranderingen door. Voor het eerst sinds haar bestaan gaat het Antwerpse culinair festival solo en wordt het losgekoppeld van het stadsfestival Bollekesfeest. Dat betekent dus een nieuwe datum én een nieuwe locatie. Voor deze editie slaat Antwerpen Proeft zijn tenten op aan de Waagnatie, de oude havenloods, en werd als startdatum 9 mei gekozen. Met deze loskoppeling hoopt het evenement zijn identiteit als restaurantfestival extra in de verf te zetten en de schijnwerpers volop op de gastronomie te richten.

Sterrenchefs à volonté
Welke restaurants zullen er vertegenwoordigd zijn? Zoals steeds komen enkele sterrenchefs de show stelen. Onder andere Viki Geunes ( 't Zilte ** en tevens ambassadeur van het festival), Olivier de Vinck (Kommilfoo *) en Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop *) bevestigden reeds hun deelname. Daarnaast zal ook chocolatier Pierre Marcolini aanwezig zijn op het event.

Heel uitzonderlijk is het positieve antwoord van Sergio Herman, die zich normaal nooit op zulke evenementen laat zien. Hij maakt dan ook een uitzondering met een reden: samen met zijn rechterhand Nick Bril wil de topchef het publiek warm maken voor zijn nieuw restaurant La Chapelle, dat in januari 2014 in Antwerpen zal openen.

Restaurants
Maar niet alleen sterrenchefs passeren de revue. Laat je deze editie onderdompelen door de bijzonderheden van de betere wereldkeuken van dertig bistro's en toprestaurants. Ervaar de creativiteit uit de keuken van het Aziatische Zaowang, leer enkele Nepalese en Indiase specialiteiten van Namaste Gurkha kennen of ga langs bij chef Abraham Esayase van Little Ethiopia die je het beste van de Ethiopische keuken voorschotelt. Aan diversiteit geen gebrek.

Bovendien zal ook het Thaise restaurant Yam Thai (dat uitgebaat wordt door tv-ster Nathalie Meskens en haar vriend) vertegenwoordigd zijn op het event.

Antwerpen Proeft – Van 9 tot 12 mei 2013, Rijnkaai 150, Antwerpen
Meer info vind je hier.

 

(IDP)