Bamboe in de keuken

Milieuvriendelijk als we zijn, promootten wij vandaag voor jullie: het bamboe servies.

Het eerste wat opvalt wanneer je tassen of kommetjes uit bamboe vasthoudt, is dat het een heel licht materiaal is. Lekker makkelijk bij tafeldekken en afruimen, voordeel nummer één! Maar het belangrijkste pluspunt is zonder meer de beperkte ecologische voetafdruk. In tegenstelling tot klassiek servies in porselein of plastic, is bamboe volledig biologisch afbreekbaar. Ook het kappen ervan vormt geen bedreiging voor de natuur: enerzijds groeit deze grassoort ongelooflijk snel, anderzijds maakt de moederstam steeds nieuwe stammen aan. Zo bestaan er bamboeplanten die in vijftig dagen gemakkelijk vijfentwintig meter groeien, waardoor er een heleboel van geoogst worden zonder onomkeerbare schade toe te brengen aan het milieu.

En daar stopt het niet bij: de tassen en borden beloven daarbovenop een erg lange levensduur. Bamboe is een hard en slijtvast materiaal en zal niet krimpen of uitzetten zoals andere houtsoorten dat doen. Het enige nadeel aan het servies is dat het niet altijd in de microgolf kan. Het mag wel in de vaatwasser, op voorwaarde dat er op niet meer dan 40° gewassen wordt. 

Ben je nog op zoek naar een kleurrijke set om je keuken mee op te vrolijken? Bekijk dan zeker eens het servies van Zuperzozial. Ook het Amerikaanse Totally Bamboo en het Nederlandse Delta Proterra (8Pandas) bieden duurzaam bamboeservies aan.

(IDP)

Partner Content

Gesponsorde content