9, 10 en 11 maart is het weer zover. Na het succes van vorig jaar vindt in de Eskimofabriek in Gent terug Fourchette plaats, hét culinaire evenement dat je voor geen goud wilt missen.

11 topchefs op 1 avond

Een unieke locatie met prachtige decoratie, zo’n 1.800 gasten en 11 ultragetalenteerde chefs die gerechten bereiden. Dat zijn de ingrediënten van het culinaire evenement Fourchette. “Er zijn twee verschillende menu’s waaruit de bezoekers kunnen kiezen”, vertelt Joost Arijs van Patiserrie & Chocolaterie Joost Arijs, een van de chefs die gerechten serveert én die Fourchette mee organiseert. “Gasten die elk een verschillend menu kiezen, kunnen dus proeven van 9 verschillende gerechten. “Het is nu de tweede keer dat we Fourchette organiseren, we selecteerden opnieuw een aantal topchefs met verschillende stijlen zodat je kunt proeven van heel verschillende dingen en dat allemaal op één avond.” Onder andere Peter Goossens (***) van Hof Ter Cleve, Tim Boury (**) van Boury en Maarten Bouckaert (*) van Castor koken op het evenement. Maar ook Joost Arijs zelf schotelt ons lekkers voor. En ook aan de decoratie wordt uitgebreid aandacht besteed. “Het totaalplaatje moet kloppen, topchefs serveren topgerechten en daar hoort topdecoratie en een topbeleving bij. Wij zijn een beetje autistisch op dat vlak”, lacht hij.

Het water in de mond gekregen? Je zult helaas nog even geduld moeten oefenen, want het evenement was in een razend tempo uitverkocht. “Het is een beetje zoals Tomorrowland, je moet er snel bij zijn”, lacht Joost. “Het is bijzonder populair, dat heeft te maken met het unieke concept en met de prijs. De meeste mensen kunnen niet wekelijks naar een sterrenrestaurant gaan, hier krijg je de kans om van verschillende sterrenchefs te proeven op één avond. Daarnaast is er een heel team dat meewerkt aan het project, decoratie, website,… Allemaal mensen die ik graag bedank.”

Wie geen ticket wist te bemachtigen, blijft hopelijk maar even op zijn honger zitten, want Joost verklapt dat de kans groot is dat er een derde editie komt, al verklapt hij nog niet wanneer. “We zijn volop aan het brainstormen, volgend jaar een nieuwe editie of zelfs een andere locatie, alle ideeën worden bestudeerd, maar er ligt nog niets concreet op tafel.” Nog even geduld dus. 😉

Fourchette 2017

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

FOURCHETTE 2017 from bloemkoolproductions on Vimeo.

Meer over food: