Veganistisch en dol op roomijs? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Want ook vegans kunnen vanaf nu genieten van een lekkere Magnum. Lekker roomijs, zero schuldgevoel.

Met de campagne van Try Vegan zijn er weer heel wat mensen gewonnen voor een veganistische of flexi levensstijl. En niet zonder reden! Want door een maand lang vegan te eten, kun je zomaar even 84 vierkante meter bos redden. Weet je niet goed waar te beginnen? Je klassieke ijsje vervangen door een veganistisch exemplaar is al een goede stap.

Lekkere magnum

De Magnum is precies hetzelfde als het klassieke exemplaar. Vanilleroomijs, een laagje krakende chocolade en dat op een stokje. Enige verschil: het is vegan. “De chocolade werd speciaal voor Magnum ontwikkeld door Belgische meesterchocolatiers van Callebaut, die enkel werkten met ingrediënten van de hoogste kwaliteit”, staat er te lezen in het persbericht van Magnum. “Zo zijn de cacaobonen afkomstig van Rainforest Alliance™ gecertificeerde plantages en werden ze zorgvuldig geselecteerd. Voor het lekker zachte ijs werd gebruikgemaakt van erwteiwitpoeder, een plantaardig alternatief voor zuivel. De ijsjes kregen van de Europese Vegetarische Unie dan ook het V-label toegekend, een kwaliteitskeurmerk voor vegan producten.”

Magnum Vegan is beschikbaar als stick, in de smaken Classic en Almond (voor fans van een crunchy notige toets). Beide smaken zijn vanaf eind oktober 2018 te verkrijgen bij Carrefour Hyper en Carrefour Market. Wij kunnen alvast niet wachten om hem te proberen.

Meer voor veganisten: