Home Lifestyle Food Breek de dag… tik een eitje
Breek de dag... tik een eitje

Lékué heeft al meerdere leuke gadgets aan onze keuken toegevoegd sinds het Spaanse merk zich op de markt lanceerde met zijn kookaccessoires in platinasilicone. Onze nieuwste aanwinst? De OVO, een siliconenvorm   voor   het   bereiden   van   eiergerechten

 

Het principe is eenvoudig: je breekt je eitje boven de OVO, voegt ingrediënten en/of kruiden toe naar eigen keuze, dekseltje erop en de microgolfoven in. Op een halve minuut is je eitje klaar om geserveerd te worden. Of je legt de OVO in een pan met kokend water en hebt enkele minuten later een prachtig eiermengsel in een mooie vorm.

Geen inspiratie? Ga dan alvast eens aan de slag met het volgende receptje:

Ei   met   Iberische   ham,   Parmezan   en   bieslook   op   een   bedje   van   pasta  met  room

Bereidingstijd:  15  min.  
Ingrediënten  (voor  1  persoon):  

– 1  ei  
– 20  g  in fijne reepjes gesneden Iberische  ham  
– 2  el gemalen  Parmezan  
– 2  bieslookstengels    
– 50  g  spaghetti  of  lintvormige  pasta  
– 80  ml  vloeibare  room  
– zout  en  peper     

Bereiding:     
1. Kook  de  pasta  volgens  de  aanwijzingen  op de verpakking
2. Breek   het ei   boven   de   OVO,   voeg   een   eetlepel   kaas,   de  fijne reepjes  ham en   de   gehakte   bieslook   toe.  
3. Bestrooi  met  peper  en  zout,  bedek  en  kook  in  een  steelpan  met  water gedurende  6  minuten.  
4. Giet  de  pasta  af  en  vorm  een  bedje  in  een  bord  
5. Verwarm  de  room  met  de  overige  Parmezan  in  een  steelpan  en  bestrooi  met peper  en  zout.  
6. Haal  het  ei  uit  de  vorm  en  leg  het  in  het  midden  van  het  pastabedje. Breng op  smaak  met  een   beetje  room.

Verkoopsinformatie:
Prijs: 12,90 euro/stuk of 22,90 euro/set van 2
Assortiment: kubus, cilinder of halve bol
Kleuren: rood of transparant
www.anbel.eu