Wij schoven onze voeten onder tafel bij Blueness om hun gloednieuwe culinair concept te testen.

 

Afgelopen zondag gaf Syrco Bakker, head chef van restaurant “Blueness “ in Cadzand, het startschot voor een verrassend culinair concept: ‘Drawing Lines’. Hiervoor slaat hij met Bombay Sapphire Gin de handen in elkaar en daagt hij 4 zondagen lang internationaal gerenommeerde bartenders uit om passende cocktails te bedenken bij zijn Japans geïnspireerde menu. Wij schoven vol verwachting onze voeten onder tafel in het sfeervolle restaurant, waar bartender Eric van Beek van Bar TwentySeven in Amsterdam ons al meteen, met verfborstel en shaker in de hand, in het oog valt . Al snel worden onze eerste hapjes geserveerd: spicy edamame en flinterdunne plakjes Zeelandse duroc die werkelijk smelten op je tong. Met daarbij de Hermosa Negroni, een variant op de klassieke negroni, maar net iets minder bitter én met een frisse rozensmaak. Een veelbelovend begin.

Wat volgt zijn kraakverse zomeroesters met een granita van sake en een boterzachte sashimi van witte tonijn. De ‘Ocean Bed’ cocktail die Eric hierbij heeft bedacht, is een heerlijk geslaagd huwelijk tussen gin, oestervocht en champagne en combineert perfect met de zachte smaken van de voorgerechten.

Dan volgen miso piepkuiken, een sappig stukje wijting,  miso aubergine, gebakken rijst en Zeeuwse algen als hoofdgerecht: een gebalanceerd feest van smaken dat  door het bijpassende, romige drankje ‘Savor me!’ , letterlijk vertaald ‘Geniet van me!’,  tot een hoger niveau wordt getild.

Als afsluiter worden we verwend met een matcha Dame Blanche en nippen we van een verfrissende, naar yoghurt smakende Mucho Matcha cocktail.

Hoedje af voor zowel chef als bartender!

 

Op ons bord bij Blueness

 

Op ons bord bij Blueness

Op ons bord bij Blueness

Op ons bord bij Blueness

Wil je zelf van dit geslaagd concept genieten, boek dan snel via www.bluenessbar.com. Volgende data zijn 20 oktober, 3 november en 8 december.

Tekst door Sonja Peeters – Foto’s: Tom Van Noten

Lees ook: