Home Lifestyle Food De favoriete koffiehuizen van Rika Ponnet

De favoriete koffiehuizen van Rika Ponnet

De favoriete koffiehuizen van Rika Ponnet

"Of een koffie-ervaring voor mij onvergetelijk is, hangt af van de entourage, maar ook van het gezelschap. Een banale kop koffie in goed gezelschap, kan een geweldige koffie-ervaring betekenen." – Rika Ponnet

"Op historische pleinen en markten voel ik altijd de aandrang even te gaan zitten koffie te drinken: Brouwershuis op de Grote Markt in Brussel, Vosken op het Sint-Baafsplein in Gent, Max op het Gouden Leeuwplein in Gent.

Ik genoot van koffie met pancakes in een banale gelegenheid in Chinatown op een diepvrieskoude dag in New York, op de Piazza della Signoria in Firenze, in een plaatselijke bakkerij in Spa na een fikse wandeling in de regen."

"Ik bezocht een paar jaar geleden Wenen. Het aanbod aan topkoffiehuizen is er overweldigend. Je kan er zelfs een vakantie aan wijden. Ik dronk er bij Demel een Wiener Melange en at in Café Sacher de beroemde Sachertörte. Je waant je zo 150 jaar terug in de tijd."

"Na een tentoonstelling kan ik het niet laten om binnen te stappen in het museumcafé, zo dit er is. Mub'art in Gent, aan het Museum voor Schone Kunsten is een leuke, De Hortus Botanicus in Amsterdam ook."

"Als we in Lanzarote zijn probeer ik minstens een keer in El Golfo te geraken voor een koffie. De zee is er ruw en heel dichtbij, de koffie sterk."

koffieRika's Top 3 in Gent

  1. Clouds in my coffee: dicht bij mijn deur, goede sfeer.
  2. Bar Bidon: zien en gezien worden op een toffe locatie in Gent, veel koffiekeuze, goede sfeer.
  3. Het paard van Troje: boeken of CD's kiezen en dan koffie, wat kan een mens zich meer wensen?