4 creatieve recepten met overgebleven sinterklaassnoep

Kilo’s chocolademannetjes, speculaas, letterkoekjes, marsepein en roze Mariabeeldjes: ze blijven je achtervolgen tot vér na 6 december. Maak er op een culinair verantwoorde manier komaf mee en verwerk al dit snoepgoed tot home made patisserie.

 

4 creatieve recepten met sinterklaassnoep

Deze ‘restjes’-recepten maak je klaar in een mum van tijd en geven je sinterklaassnoep opnieuw de nodige allure.

1. Marsepeinsnoepjes met pecannoten

Verdeel een stuk marsepein in balletjes zo groot als een pingpongbal. Rol tot een rondje en maak in het midden een kuiltje met je duim. Druk er telkens een pecannoot in.

2. Koekjes-chocoladerepen

Snij een paar kopjes snoep (bv. speculaas, letterkoekjes, spekken) in stukjes en meng in een kom. Smelt 400 g chocolademannetjes en giet bij het snoep. Meng goed. Bekleed een rechthoekige bakvorm met plastic folie en stort het mengsel hierin. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk. Laat volledig opstijven in de koelkast, bestrooi met bloemsuiker en snij dan in repen.

Lees ook: daarom mag je zonder schuldgevoel chocolade eten in de winter

3. Petit fours

  1. Snij een stuk nougat in blokjes en dompel telkens de helft in gesmolten chocolade.
  2. Maak minicakejes en brownies met kant-en-klaar chocoladecakedeeg. Voeg grofgesneden noten, rozijnen en gedroogde vruchten toe.

4. Chocololly’s

Smelt 200 g chocolade en meng met fijngesneden nootjes. Snij een kant-en-klare cake (of spekken of marsepein) in blokjes en steek die op stokjes. Wentel elk stukje door het chocolademengsel. Laat opstijven.

 

Nog meer smakelijke recepten met chocolade:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content