https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Dé uitgaanstip: Must Drink
Dé uitgaanstip: Must Drink

Na zijn geweldige restaurantgids Must Eat van vorig jaar komt Luc Hoornaert, de befaamde wijnleverancier van de sterrenchefs, nu met Must Drink. Het is een eigenzinnige selectie van honderd sympathieke adressen in Vlaanderen en Brussel waar je de lekkerste drankjes kunt bestellen. Het boek is geïllustreerd met verleidelijk mooie foto's van Kris Vlegels, waardoor je instant goesting krijgt om meteen op café te gaan. Een boek vol ontdekkingen.

Must Drink

Must Drink, Luc Hoornaert; Uitgeverij Lannoo. Shop nu

 

 

 

 

Ontdek de topfavorieten van Luc Hoornaert

Dé uitgaanstip Must Dink

Van het lekkerste glas wijn tot de smaakvolste pint of kop thee: Must Drink-auteur Luc Hoornaert onthult waar je volgens hem de beste bars en cafés kunt vinden.

 

Brussel: Wijnwalhalla

Etiquette

Luc Hoornaert : "Wijnbar Etiquette ligt in een zakelijke wijk in Brussel, een niet evidente plaats. Toch ga ik hier graag naartoe: er worden niet minder dan 70 wijnen per glas geschonken en dat is uniek in België. Naast een drankje kun je hier ook een lekker hapje eten."

Wat bestel je er? Een glas Wild Boy Chardonnay uit Californië.

Etiquette, Emile de Motlaan 19, 1000 Brussel.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Vlaams-Brabant: Biertempel

The Capital

Luc Hoornaert : "In Leuven wordt sowieso veel gedronken, vooral door studenten. Misschien dat er daarom maar weinig echt goede cafés zijn? Gelukkig vind je pal op de Grote Markt The Capital. Het is één van de vijf grootste biercafés ter wereld, met bijna 3.000 soorten bier."

Wat bestel je er? Een op fles gelagerde oude Geuze.

The Capital, Grote Markt 14, 3000 Leuven.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

West-Vlaanderen: Authentiek boerencafé

Hof van Commerce

Luc Hoornaert: "De boerderij waarin café Hof van Commerce in Stavele is gevestigd, is al 180 jaar oud. Het café werd vijftien jaar geleden gerenoveerd, maar het doet me nog altijd denken aan een scène uit De Witte van Zichem. Elke week is er een breugelbuffet waar mensen kunnen aanschuiven. De recepten van de huisgemaakte charcuterie zijn van generatie op generatie doorgegeven."

Wat bestel je er? De zelfgemaakte advocaat van scharreleieren.

Hof van Commerce, IJzerstraat 16, 8691 Stavele.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Oost-Vlaanderen: Capone-artistiek

Hotsy Totsy

Luc Hoornaert: "Toen ik nog actief was in het hedendaagse kunstmilieu, kwam ik regelmatig in Hotsy Totsy in Gent. Nu nog bestaat het cliënteel voor een groot deel uit mensen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. Het café is een hommage aan Al Capone: zijn stamcafé in Chicago heette de Hotsy Totsy Club."

Wat bestel je er? Een glas Highland Single Malt Oban 14 years.

Hotsy Totsy, Hoogstraat 1, 9000 Gent.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Antwerpen: Theeparadijs

T-Qualiteatime

Luc Hoornaert: "T-Qualiteatime, in het centrum van Antwerpen, is een uniek theehuis waar alleen thee van de allerhoogste kwaliteit wordt geschonken. Het zogenaamde haute-couturetheemerk TWG uit Singapore wordt hier bijvoorbeeld verkocht, maar ook talloze Japanse groene theesoorten. De thee wordt hier ook volgens de regels van de kunst klaargemaakt."

Wat bestel je er? Een thee die je normaal drinkt zoals Earl Grey zodat je kunt vergelijken met de topkwaliteit die hier wordt geschonken.

T-Qualiteatime, Kloosterstraat 85, 2000 Antwerpen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Limburg: Koffie-de-luxe

King Kong

Luc Hoornaert: "King Kong in Hasselt is een charmante koffiebar waar alles klopt: de inrichting, de sfeer, de kwaliteit van de koffie en de prijs. Het koppel dat deze koffiebar runt, is ook enorm sympathiek en passioneel."

Wat bestel je? Een slow drip-koffie.

King Kong, Maastrichterstraat 58, 3500 Hasselt.

>>Ontdek hier een wegenkaartje