Home Lifestyle Food Deze restaurants krijgen een (extra) Michelinster

Deze restaurants krijgen een (extra) Michelinster

Deze restaurants krijgen een (extra) Michelinster

Maandag werd de Michelingids België en Luxemburg van 2016 voorgesteld. Er werden weer heel wat sterren uitgedeeld. Zo kreeg The Jane van Sergio Herman en Nick Bril een tweede ster. Daarnaast zijn er ook acht restaurants die een eerste ster in ontvangst mochten nemen. 

Door de aanslagen in Parijs moesten we langer wachten dan voorzien. Maar eindelijk is het zover, Michelin heeft zijn gids voor 2016 voorgesteld. 

Een eerste ster

Acht restaurants krijgen een eerste ster. 

Een tweede ster

Drie restaurants krijgen een tweede ster. Voor The Jane van Sergio Herman en Nick Bril (www.thejaneantwerp.com) is het zelfs de tweede ster in 20 maanden tijd. Ook d'Eugenie à Emilie in Baudour (www.eugenie-emilie.be) en La Villa in the Sky in Brussel (www.lavillainthesky.be) krijgen een tweede ster. 

Drie sterren

Bij de restaurants met drie sterren zijn er geen wijzigingen. Hertog Jan in Zedelgem (www.hertog-jan.com), Hof van Cleve in Kruishoutem  (www.hofvancleve.com) en De Karmeliet in Brugge (www.dekarmeliet.be) behouden hun drie sterren. Als je graag nog eens wilt eten bij De Karmeliet zal je er snel bij moeten zijn. Geert Van Hecke kondigde namelijk aan dat het restaurant eind volgend jaar de deuren sluit. 

 

Lees ook: 

5 x feestelijke hapjes

Zo maak jij de perfecte foodstagram

6 x toptraiteurs voor de feestdagen