Deze restaurants zijn open op oudjaar

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Nog geen plannen met oud op nieuw? Omdat wij zelf heel hard van dinertjes houden, zochten wij uit welke restaurants open zijn én een speciaal feestmenu op tafel toveren met oudjaar. Van Brussel over Antwerpen tot Gent: hier smul je voor de laatste keer in 2019 jouw buik rond.

6 x restaurants die open zijn op oudjaar

1. Het Cordaat: heerlijk oudjaarmenu in Hasselt

restaurant oudjaar

Op oudjaar geniet je bij restaurant Het Cordaat in Hasselt van een à la carte diner of speciaal samengesteld oudjaarsmenu. Starten doe je met een Oosterse Carpaccio met rode chili en sesam. Daarna volgt een soepje van langoustines en fijne brunoise. Hierna smul je van een half kreeftje, risotto en wintertruffel gevolgd door een sorbet. Verder mag je jezelf nog verwachten aan een hertenkalf, rode bietjes, een peertje en amandelkroketjes. Afsluiten doe je met een feestelijke panna cotta, limoen en mango.

Menu zonder kreeft: € 57/pp excl. dranken, met kreeft: € 69/pp excl. dranken. Een drankenpakket met één glaasje champagne, wijn, water, frisdrank, bier en koffie tijdens de maaltijd kost je € 25/pp. Reserveer op hun website.

2. Dineren en dansen bij Volta. in Gent

restaurant oudjaar

Op oudjaar wordt restaurant Volta. in Gent omgetoverd tot een hippe en trendy feestlocatie. Hun New Year’s Eve dinner begint vanaf 19u00 met een aperitief (Crémant de Jura Brut “Désiré Petit”, Gin & Tonic of mocktail) en fingerfood, gevolgd door een walking dinner van 5 gerechten om 20u30. Starten doe je met ganzelever, Antwerps rookvlees, ajuin en kramiek. Als tweede gerechtje volgen schaaldieren, bouillon, venkel en armagnac. Daarna smul je van pladijs, butternut, bladspinazie en curry en het laatste hartige gerechtje bestaat uit hertfilet en ragout, charlotte, savooi en wilde champignons. Afsluiten doe je met chocolade, kersen en basilicum. Na het diner dans je de nacht in en tel je met heel Volta. af naar 2020.

NYE Dinner aan € 140 per persoon (inclusief apero, amuse, vijfgangenmenu, aangepaste wijnen, glaasje om middernacht en toegang tot exclusieve party). Reserveer je plaats via het reservatieformulier op de website.

3. Oudjaar bij Steigenberger Wiltcher’s in Brussel

Op 31 december houdt Hotel Steigenberger Wiltcher’s in Brussel opnieuw een New Year’s Eve Celebration in Café Wiltcher’s. Het diner start met een zeevruchtenbouillon, zeewierolie en geroosterde scheermessen. Daarna volgt een babybloemkoolcrème met kreeftenstaart en geroosterde hazelnoten. Vervolgens verlekker je jezelf aan coquilles uit Dieppe met een schuimpje van selder, bonen en erwten. Hierna volgt een geroosterde lamsfilet met gesuikerde kumquats, pompoen en kastanjemousse. Als afsluiter snoep je van zoetigheden uit Pont-l’Évêque en een exotisch fruitdessert. Een glaasje champagne om twaalf uur en water zitten in de prijs. Kinderen ook welkom!

Het diner start om 19u en kost € 160 per persoon en € 80 voor kids. Hierin zit ook de Final Countdown Party (zonder drankjes) die om 23u start in de Ballroom. Reserveren doe je via library.brussels@steigenberger.com of +32 2 542 48 37.

4. Slapen in Hotel De Orangerie in Brugge

restaurant oudjaar

De kerstperiode bij De Orangerie in Brugge is een onvergetelijke ervaring vol warmte, vreugde en romantiek. Het hele hotel is er versierd met bijzondere kerstdecoratie om volledig in de sfeer te komen. Hun speciale arrangement: geniet twee nachten in de Heritage Room (de toiletartikelen zijn er van Hermès!), smul van het Orangerie ontbijt (lees: een assortiment van Belgische specialiteiten, fijne charcuterie, kazen, zalm, yoghurt, huisgemaakte confituren, fruitsalade, verse sapjes en eieren à la carte) en snuif de eindejaarssfeer helemaal op met een sprankelende afternoon tea met crackers. Je gaat naar huis met een kerstgeschenk. Hotel De Orangerie heeft géén eigen restaurant, maar voor oudjaar tippen ze deze (h)eerlijke suggesties in de Brugse binnenstad.

Dit arrangement van twee nachten kost je € 295/pp + € 49 extra omdat het oudjaar is. Reserveren doe je hier.

5. Luxueus oudjaar vieren bij Hotel Amigo in Brussel

restaurant oudjaar
© Roland Jalkh.

Het Brusselse Hotel Amigo en het accessoirelabel Tiffany & Co. werken tijdens de feestperiode samen om er een feeëriek en magisch eindejaar van te maken. De twee gerenommeerde luxemerken delen de passie voor savoir-faire en elegantie. Met het thema Tiffany & love hullen ze de lobby van Hotel Amigo in de kleuren van Tiffany & Co. Verwacht je aan een elegante giga-kerstboom, unieke decoratie naast de trappenhal en hét ideale fotoplekje met de iconische ‘blue boxes’. Op oudjaar is het restaurant vanaf 20u open. Starten doe je met zalm en sorbet van citroen, hierna volgt ravioli met broccoli, burrata en zwarte truffel, daarna schotelen ze tarbot, morieljes en witte truffel voor om verder te gaan met lamsvlees met ganzenlever, kaki, kastanjes en granaatappel. De zoete afsluiters zijn gekarameliseerde ananassorbet met kokosnoot en panettone, mascarponecrème en ijs van hazelnoot. Kinderen ook welkom!

Elke menugang gaat gepaard met bijhorende wijnen en livemuziek door Druss Lecompte swing en het jazz Quartet. € 220 per persoon, dranken niet inbegrepen. € 105 per kind (4-12 jaar), dranken inbegrepen.

6. Comptoir des Galeries

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ook het gezellige, maar moderne en Scandinavisch licht ingerichte Comptoir des Galeries in een Brusselse galerij vlak bij de Grote Markt zal op oudjaar de deuren wagenwijd open houden. Wat er die avond op het menu staat? Normandische oesters, Canadese kreeft met gnocci en gekonfijte citroen, gevulde kalkoen met gekonfijte selder en hazelnoot en een crème van guanaja chocolade met ijs van tonkaboon en huisgemaakte praliné met limoen. Als dat je smaakpapillen niet vast warm maakt, weten wij het ook niet meer.

Leuke extra trouwens voor wie gaat voor het menu mét aangepaste wijnen: je kan meteen ook blijven slapen, want aan het restaurant is ook een superhip, maar gezellig hotel gevestigd.

Elke menugang kan gepaard gaan met aangepaste wijnen (voor €20) en ook een champagne-aperitiefje als ‘voorgerecht’ is daarbij inbegrepen. €90 per persoon, dranken niet inbegrepen. Reserveren doe je hier 

Aftellen naar 2020

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content