Ho ho ho! Tijd om gezellig aan tafel te schuiven voor het kerstdiner. Naast al die heerlijke hapjes, gevulde kalkoenen en kroketjes, sla je ook nog eens heel wat drank naar binnen. Goed voor een bom aan calorieën dus. Gelukkig zijn er ook drankjes die wél lijnvriendelijk zijn. Schol!

Laat die kroonkurken maar knallen, want champagne zou het minst aantal calorieën bevatten. Een glaasje is goed voor zo’n 57 calorieën. Cava bevat zo’n 75 calorieën per glas, iets meer maar nog steeds aan de lage kant.

Kies dus liever voor een glas bubbels als aperitief, want cocktails mogen dan wel lekker zijn, ze minder lief voor je lijn. Tel voor een lekkere gin tonic zo’n 171 calorieën per glas, mojito bevat zelfs 217 calorieën en voor kir moet je zelfs 268 calorieën rekenen. Auwch.

Wijntje erbij

Ga jij na het aperitief voor een glas wijn, ook dan maakt je keuze een verschil. Voor een glaasje rode wijn moet je 123 calorieën tellen, terwijl een glaasje wit zo’n 101 calorieën bevat. Om van die degustiefjes achteraf nog te zwijgen. Maar laat het je niet aan je hart komen en geniet van al dat lekkers. Fijne feestdagen!

Om al die calorieën er af te krijgen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten