2. Met melk : Latte – Cappuccino- Frappuccino…

Je bent een open boek en je houdt van comfort. Je wil de mensen plezieren en de scherpe kantjes van de dingen verzachten. Je bent gul, met tijd en met materiële zaken. Je kan daar wat in overdrijven en je vergeet jezelf wel eens te veel.  Elke dag zoek je de goede balans tussen het logische en het creatieve deel van je brein. Met je ongecompliceerde kant hou je van de smaak van koffie, met je zachte kant heb je er graag melk bij. Maar in elk geval helpt je latte je goed om de dag vrolijk en productief door te komen. Ben je eerder een cappuccino of frappuccino-type, dan doe je net hetzelfde, maar met wat meer stijl, klasse en creativiteit.

3. Espresso – ristretto of dubbel

Je bent een natuurlijke leider. Je werkt hard en je speelt het graag hard. Je weet hoe je dingen voor mekaar krijgt. En je hardwerkende natuur is een inspiratie voor anderen, zowel op professioneel als op sociaal vlak. Als espressodrinker hou je natuurlijk van de smaak van koffie. Doe je ook hier graag een wolkje melk in je koffie? Dan heb je vast trekjes van de latte-persoonlijkheid, maar met iets meer vuur. Drink je je espresso-shot puur? Dan ben je absoluut een personality zonder omhaal. Met  je  espresso – ristretto of dubbel – achter de kiezen ben je klaar om de ratrace te winnen.

4. Decaf met soja of andere melkvervanger

Je houdt van controle over de dingen, je hebt daarom regels nodig en orde. Je bent een perfectionist, beetje obsessief zelfs. Anderen vinden je vaak wat egoïstisch. Je hebt de neiging om overgevoelig te reageren en te piekeren. Je bent erg met je gezondheid bezig en met je lichaam. Je kiest je voeding bewust en wilt er alles over weten. Zo ook je koffie. Maar toch blijft de schrik voor een kleine zonde tegen een of ander gezondheidsgebod altijd sluimeren. Daarom kies je voor decaf, en voor de meest recente verantwoorde melkvervanger.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer over psychologie & persoonlijkheid:

Bron: o.m. ‘You Are Why You Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life’ door Dr. Ramani Durvasula