Easy does it: vijgencake

Ben je niet meteen de beste bakker van de familie? Met dit recept is dat helemaal niet erg! Met deze vijgencake als dessert laat je zonder twijfel een goede indruk achter. Versierd met fruit smaakt-ie niet alleen heel lekker, maar ziet hij er ook geweldig uit.

Vijgencake

Ingrediënten

  • 1 pak kant-en-klaar cakedeeg
  • 1 pot vijgenconfituur
  • 4 vijgen
  • 1 doosje braambessen
  • 1 doosje bosbessen

Voor de frosting (rondom)

  • 200 g ongezouten boter
  • 200 g poedersuiker

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak één hoge, ronde cake met het kant-en-klare deeg. Of bak 3 kleinere, lagere ronde cakes.
  • Laat afkoelen.
  • Heb je één cake gemaakt, snij die dan in drie ronde lagen.
  • Bestrijk elke laag met vijgenconfituur en stapel op elkaar.
  • Doe de ongezouten roomboter in een kom en mix het tot een luchtig geheel op de middelste stand. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe. Blijf het geheel mixen.
  • Bestrijk de cake met de frosting en werk af met het fruit.

Imponeer met je dessert

  • In Hasselt staat Patisserie Cools garant voor uitstekend gebak en taarten (coolshasselt.be).
  • Zelfs Jeroen Meus zakt af naar Antwerpen voor de taartjes van Lints (lints.be).
  • Bij Rik De Baere in Knokke is het altijd aanschuiven voor zijn creaties (debaere-boulangerie.be).
  • Joost Arijs uit Gent is nog piepjong, maar toch is hij al een van de beste patissiers van ons land. Er is ook een boetiek in Antwerpen (joostarijs.be).
  • Fabrice Collignon uit Elsene werd twee jaar geleden ‘ontdekt’ door Gault&Millau (fabricecollignon.be).

Tekst: Ann Van Der Auwera – Foto: Wout Hendrickx

Meer recepten om te bakken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content