De menukaart is met slechts enkele gerechten niet uitgebreid, maar ik heb me erbij neergelegd dat het in dit economisch klimaat bijna de enige manier is waarop gastronomie nog bedreven kan worden. De focus van chef  Philippe ligt op steengoede seizoensingrediënten. De lunch (€ 30) bestaat uit twee gangen, daarnaast kun je kiezen voor een menu in drie (€ 45) of vier (€ 59) gangen. Er is ook een kleine à la carte formule met keuze uit twee voor- en drie hoofdgerechten.

Tot mijn grote vreugde zie ik dat er een volwaardige non-alcoholische drankformule wordt aangeboden. Vooral tijdens een lunch (en Tournée Minerale natuurlijk) kan ik dat appreciëren. We starten met een elegante, verbluffend lekkere cocktail van bloedappelsien, infusie van rozemarijn, huisgemaakte ice tea en een wit schuimkraagje van eiwit. Zinnenprikkelend en perfect in balans. Wat een verschil ook met het flesje Looza sinaasappelsap dat ik onlangs kreeg aangeboden als non-alcoholisch aperitief. We besluiten het vier gangen menu te bestellen, met de originele groenten- en vruchtensapjes in de plaats van wijnen. De zeer smaakvolle creaties blijken perfect afgestemd op de gerechten waarbij ze geserveerd worden. Ik mis bijna niet eens de wijn.

Het tweede hapje is zo’n heerlijke, originele combinatie dat ik gerustgesteld ben: dat zit hier wel goed.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4 5
bekijk op één pagina

Lees nog meer food-recensies van onze expert: